Земеделци избират лизинг вместо кредит

„Агрион Финанс“ празнува 5 години с изгодни оферти

В година на пандемия и климатична криза, фермерите все по-често търсят начин да разсрочат задълженията си във времето. В помощ на земеделците са насочени и новите условия за лизинг на земя на компанията „Агрион финанс“ – дъщерно дружество на лидера в поземлените отношеиня „Агрион“.

В чест на своята 5-годишнина компанията подарява на фермерите нови, изгодни оферти за лизинг на земеделска земя.

Най-популярният продукт на „Агрион финанс“ – лизингът на земя – вече ще се отпуска по-бързо и при по-изгодни условия, което затвърждава компанията като предпочитан партньор пред други кредитни институции.

„-С гордост можем да кажам, че за тези пет години “Агрион Финанс” успя да се наложи като лидер на пазара на небанковото финансиране за селското стопанство“ – споделят от ръководството на компанията. „Формулата, на която заложихме още в началото беше изгодни и достъпни кредитни продукти, с персонално отношение към клиента. Това очевидно пасна като ръкавица на земеделския бизнес“ – допълват още от „Агрион Финанс“. „Предимството ни е, че нашите кредитни и лизингови продукти са разработени специално спрямо нуждите на агросектора, тъй като ние, като лидер на пазара, го познаваме най-добре“.

„Агрион финанс“ предлага по-ниска лихва и гъвкави условия за лизинг на земеделска земя, изцяло отговарящи на потребностите на малки, средни и големи земеделски производители. Паралелно с това компанията дава възможност на клиентите си да получат до 100% финансиране от размера на пазарната оценка на земята, която са си избрали да купят и значително съкращава процедурата и сроковете за отпускане на финансирането. Не се изисква самоучастие при сделката. Това е сериозно облекчение за земеделските производители, които имат възможност да купят имоти, без това да наруши финансовото им планиране или да си набавят нужното финансиране, без да се лишават от активи.

Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално – през секцията в сайта на „Агрион“ https://www.agrion.bg/bg/finance/. Клиентът може да извърши почти всички операции от страницата, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

Сериозно облекчение за фермерите е изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки.

Фермерите могат да изберат на колко вноски и кога да изплащат лизинга си, като съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на други кредитни институции.

„Агрион Финанс“  не удържа такса за разглеждане на документите и за оценка на обезщетението. Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. Размерът на отпуснатото финансиране се определя само от стойността на имота, който се предлага за обезпечение. Това е крачка напред към подпомагането на предприемачи, които тепърва стартират своя бизнес. Предвидена е и възможност дружеството да финансира разходите по прехвърлянето на имота.

Пълната информация за продуктите на „Агрион финанс“ можете да откриете на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/ или на националния телефон 0800 111 66.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти