„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Борисов: Радев е опозиционен лидер За 40 минути не каза една добра дума за държавата, коментира премиерът интервюто на президента

Проф. Тодор Кантарджиев: Изследванията за грип и вирусни заболявания на починалата във Враца ученичка са отрицателни

Оставаме без ток след 5 години

Сачева ще търси Светия синод за социалния закон

ЕК обяви своята „Зелена сделка”

Цигани стреляха и хвърляха камъни по полицаи

София на косъм от трагедия като в Хитрино

Балканстрой с награда за Сграда на годината

Апартаментите за гости с данък до 250 лв. на стая Плащат налог като хотели с 1-2 звезди

Париж разкри реформата на пенсиите Синдикатите я отхвърлиха и обещаха стачките да продължат

Следователи дариха наградата си от ВСС на „Българската Коледа“

Катастрофа между 4 автомобила затруднява движението през прохода „Предела”

Президентът Радев за прокурора, който ще разследва главния прокурор: Въвежда се нова мощна фигура, а нея я няма в конституцията

Варненската УМБАЛ „Св. Марина“ въведе иновативен метод Лекуват пациенти с Паркинсон чрез дълбока мозъчна стимулация

Златни бъбреци за „осмицата“ с 4 врати Свирепа машина с ефектно лаково покритие

19-2-6kol

Голямото купе на BMW с четири врати от новата Серия 8 гледа пътя със сърдита муцуна и показва решетка с големи бъбреци, обточени със златен кант. Засега M8 Gran Coupe е концепт, но догодина трябва да излезе в сериен вариант след купето с две врати и кабриото от Серия 8. BMW представя гран купето на „осмицата“ директно като М модел. Вероятно той ще се предлага и без М спецификации. Така или иначе ще има малко, но породисти конкуренти в най-луксозния сегмент, най-вече в лицето на Porsche Panamera и новия четириврат AMG GT.

p90295461_highres_bmw-concept-m8-gran

„Баварецът“ изглежда като свирепа машина, готова при подаване на газ мигновено да захапе асфалта с ниската си и широка предница. Огромните въздухозаборници в предната броня могат да погълнат куче (в рамките на шегата), но тяхната роля е контролирано да отвеждат аеродинамичния поток с цел по-добро охлаждане и оптимална обтекаемост. Отзад M8 Gran Coupe демонстрира типични М елементи като две двойни аспухови тръби и дифузьор, а същото важи и за карбоновия покрив. Ефектното лаково покритие прелива от зелено до сиво-синьо в зависимост от ъгъла на светлината, като контрастира със златистите на цвят очертания на прозорците, джантите и „хрилете“ на калниците.

p90295454_highres_bmw-concept-m8-gran

На този етап липсва конкретна информация за техническата част на бъдещия сериен модел. Очаква се да бъде приложен 4,4-литровият двигател V8 от M5 със значително повишен ресурс над 600 конски сили, както и най-мощните варианти на редовите 6-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Малка изглежда вероятността да се предлага V12, по-скоро ще има хибридна версия.

p90295458_highres_bmw-concept-m8-gran

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.