На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Зловонна пяна излезе от канализация в квартал на Търговище

Пяна с неприятна миризма излиза от две шахти на канализацията в търговищкия кв. Въбел, сигнализираха негови жители в неделя преди обед. Те заснели вонящия „облак”, който се образувал на улицата и публикуваха апел в социална мрежа.

За странното явление се самосезира Община Търговище, която прати екип да провери какво се случва в квартала.

Според негови жители пяната излизала от канализацията, която идвала от стъкларския комплекс и вероятно била резултат на промивка на тръбите. Според тях такава „гъба” се появявала нееднократно през годините и стигала и над човешки ръст. Досега обаче те не са подавали официален сигнал.

От Общината ще информират за случая Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Шумен, за да се направи проверка за източника, вида и съдържанието на пяната и да се уточни има ли някакъв риск за хората в района. Ще бъдат приложени снимки и свидетелски разкази на ставащото.

Местните свързват въпросното пенесто явление с неприятната миризма, която се носеше над Търговище през седмицата. Два дни от РИОСВ и общината издирваха източника на обгазяването, като са били проверени десетки обекти. Правени са били замервания и в района на стъкларския комплекс, но причината за смрадта не беше открита.

Накрая Общината установи, че торене на 120 дка земи, на входа на Търговище откъм Шумен, с неизсъхнала птича тор, която в жегите излъчва зловоние, е източник на проблема. Беше разпоредено веднага да се спре наторяването и то да се прави през есента с оборска тор, която е угнила, според изискванията. Въпреки това, в Търговище не искат да повярват, че това е била причината за неприятната миризма, която изчезна, и завихрят конспиративни теории.

От стъкларския комплекс в неделя също започнали проверка на станалото и уточняват имат ли връзка с пяната, която излизала от канализацията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Да проветят дали вонята не е същата кат тази излизаща от дондуков 2.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.