Иванка Тръмп ще работи в Белия дом

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, ще има кабинет в Белия дом, съобщи представител на адмистрацията на държавния глава, цитиран от Би Би Си. Тя няма да получава заплата, нито ще има официално наименование на длъжността си, но ще работи в Западното крило, което на практика е центърът на изпълнителната власт в САЩ. Представителят на президентството потвърдил също, че 35-годишната Иванка Тръмп ще има достъп до класифицирана информация.

Пред изданието "Политико" адвокатът президентската дъщеря обяснил, че ролята й ще бъде да служи като очите и ушите на Доналд Тръмп, както и да предоставя съвети в различни области.

Иванка има собствена модна линия и сега ще се присъедини към съпруга си Джаред Къшнър, който е съветник на президента. Влиянието, което Иванка има върху държавния глава вече повдигна въпроси за възможни конфликти на интереси, посочва Би Би Си. Съществуват и спорове за това дали има ясна граница между политическите и бизнес дейностите на семейството на Тръмп.

След встъпването на Доналд Тръмп в длъжност през януари Иванка присъства на среща със световни лидери, включително канадския премиер Джъстин Трюдо и германския канцлер Ангела Меркел.

Коментари

Задължително поле