Иван Гешев: Баневи са разследвани за източването на приватизирания завод „Полимери“

Снимка: Архив

Двамата са задържани в Ница тази сутрин в 8.50 часа местно време

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са задържани в град Ница тази сутрин в 8.50 часа местно време след издадена от компетентните български власти европейска заповед за арест. Това потвърди заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Специализираната прокуратура

"Благодаря на френските власти, които в максимално кратък срок ни съдействаха“, каза той и уточни, че задържането е във връзка със следствени действия в София и страната за разкриване на престъпления, свързани с източването на приватизирания завод „Полимери“ АД.

„Има досъдебно производство в Специализираната прокуратура за престъпления по чл. 321, ал. 6 от НПК за длъжностни присвоявания, пране на пари, документни измами и данъчни престъпления. Към момента към наказателна отговорност задочно са привлечени 2 лица. Основен обект на разследване е източването на приватизираното предприятие „Полимери“. Разследването е от около 2 месеца. От 1800 работници и 1800 семейства, в момента се изхранват 0 семейства“, уточни Гешев. По думите му към момента се провеждат претърсвания и други действия по разследването в България и във Франция.

Коментари

Задължително поле