Идентифицирани са жертвите на взрива във Варна

"Самоличността на жертвите при пожара в жилищен блок във Варна е идентифицирана, заяви окръжният прокурор на града Красимир Конов пред БТВ. "Разполагаме с доказателства, които могат да бъдат счетени като косвени и касаят самоличността на жертвите. Изчакваме заключението на ДНК експертизата", обясни той. По думите му жертвите са открити в два съседни апартамента, във всеки по едно тяло. Двата апартамента са напълно унищожени - срутени са преградните стени.

"Наясно сме с характеристиките на врива - той е от т. нар. обемни взривове, които могат да бъдат причинени от концентрация на лесно запалими вещества в затворено помещение", посочи окръжният прокурор на Варна. По думите му концентрацията им трябва да бъде доста голяма, за да предизвика този взрив.

Огледите продължават и днес с участието на специалисти по взривно дело, но всички данни до момента говорят за обемен взрив, при който няма изявен епицентър. "Все още не е ясно кой е извършителят, разследват се няколко версии. Може да се каже, че в жилището е имало лесно запалими вещества, но все още няма потвържение дали е имало взривни вещества или не", уточни Красимир конов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България