Изберете имот според типа на инвестицията

При покупката на жилище с цял инвестиция трябва внимателно да прецените как очаквате да спечелите от имота.

Важно е дали ще го отдавате под наем

Кварталът е от съществено значение

При покупката на жилище с цял инвестиция трябва внимателно да прецените как очаквате да спечелите от имота.
Ако човек реши да купи имот с цел инвестиция, трябва да избере жилище според своята конкретна цел - да го отдава под наем или очаква да спечели от повишение на цената на имота, обясняват брокери.

Разликата в продажната цена на двустаен апартамент в столичните квартали “Белите брези” и “Надежда” е около 20-30 хил. евро. А разликата в наема може да бъде около 100 лв. в полза на по-престижния квартал. Затова, ако очаквате да печелите от отдаване на имота под наем не е добра идея покупката на скъпи жилища в най-атрактивните квартали.

Ако обаче очаквате да спечелите от поскъпването на имота през годините, е добре да се огледате за жилище на добра локация и добра заобикаляща среда. Интересът към такива имоти никога няма да спадне и цената им за дълъг период от време вероятно ще нарасне повече отколкото на невзрачно жилище в по-малко атрактивен район.

При покупката на имот с цел инвестиция повечето хора се насочват към двустайните апартаменти. Причината за това е, че цената им е по-ниска от тази на тристайните и съответно първоначалната инвестиция е по-малка. Освен това по-лесно може да бъде намерен наемател на двустаен апартамент отколкото на тристаен. Наемът на тристаен апартамент е по-голям от този на двустаен. Но най-често разликата в наема не е толкова голяма, с колкото цената на тристайния е по-висока от тази на двустайния апартамент. В резултат доходността от покупката на двустайно жилище е по-голяма отколкото от придобиването на тристаен апартамент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти