Избираме ваканция според условията за анулация

55% предпочитат хотелите

Условията, при които туристите могат да анулират резервирана или предплатена ваканция, както и евентуалното разработване на ваксина срещу COVID-19 са сред най-важните фактори за възобновяване на пътуванията в Европа. Това заяви Люблена Димова, представител на Европейската туристическа комисия, на база направено проучване сред десетте най-пътуващи нации в ЕС, сред които обаче не влизат българските туристи по време на 7-та годишна среща на Травел Академи.

Според изследването, чиито резултати са били готови само преди дни, най-големите притеснения на хората, свързани с пътуване и особено с международните маршрути е опасността от заразяване с коронавируса в самолета или на летището. Всеки пети европеец се бои от подобен сценарий. Следващите “най-опасни” зони според анкетираните са публичният транспорт, туристическите атракции и общите площи.

Едва 10 на сто от отговорилите се притесняват от разпространение на местата в местата за настаняване, още повече, че според данните на Европа и България хотелите и ресторантите взимат най-много мерки и са най-безопасни за посещение. 55 на сто заявяват, че при следващото си пътуване ще отседнат в хотел, 14,1 на сто в имот, нает чрез Airbnb, а 4,2 на сто в къмпинг, уточни Димова.

Коментари

Задължително поле