Извънземни обитавали Луната, според изследователи

Снимка: Архив

Луната може би е била дом на извънземни. Живот на най-близката ни съседка вероятно е имало след метеоритен взрив, според предположения на учени, цитирани от „Индипендънт“. По това време атмосферата вероятно е била много по-годна за живеене, отколкото е сега, според доклад на двама изследователи от Вашингтонския държавен университет и от Лондонския университет.

Става дума за преди 4 милиарда години, когато на Луната е имало условия, позволяващи развитието на прости форми на живот.

По това време естественият спътник на Земята изхвърлял огромно количество горещи газове, включително водна пара. Тези газове е възможно да са формирали вода по повърхността, както и атмосфера, която да я е запазила там.

„Ако водата и така важната атмосфера са присъствали на ранната Луна за дълги периоди от време, мислим, че лунната повърхност е възможно да е била поне временно обитаема“, заяви Дърк Шулц, астробиолог във Вашингтонския държавен университет.

Смята се също така, че Луната е била обвита в магнитно поле, имащо способността да съхранява формите на живот, които се помещавали там, в безопасност от смъртоносните слънчеви ветрове.

 

Дърк Шулц и Ян Крауфорд от Лондонския университет се надяват, че спекулациите им ще насърчат НАСА и други космически агенции да се заемат с бъдещи програми за лунни проучвания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Наука