Изгоря къща в Еленско заради греда в комина

Снимка: Pixabay/Архив

Две къщи са пламнали в четвъртък във Великотърновска област, съобщават от местната пожарна служба. Едната е в центъра на старата столица, като инцидентът е станал в късния следобед вчера. Сигналът за пламъци в сграда на ул. „Асен Златаров” е подаден в 16,28 часа. При пожара са изгорели 5 кв. метра покривна конструкция, а причина за злополуката е паднала греда в комина.

Произшествието е ликвидирано от шест огнеборци с два противопожарни автомобила, съобщиха от Регионалната дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението”. По неофициална информация постройката не се стопанисва от години. От няколко месеца на втория етаж се е настанило семейство от ромски произход.

В 9.10 часа в четвъртък в Оперативен център – Велико Търново е получен сигнал за пожар в къща в еленското с. Бойковци. Там причината също е строителна неизправност – греда в комин. Изгорели са 120 м2 покривна конструкция, 160 м2 разгъната площ от сградата, бяла, черна и компютърна техника – 4 бр., моторни агрегати – 2 бр. Огнеборците успели да спасят 4 м3 дърва за огрев. С огнената стихия са се борили петима пожарникари с два специализирани автомобила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България