Изкупуват „на зелено“ новото строителство

Освен по-големия избор, много хора предпочитат покупката “на зелено” и заради по-ниската цена.

Накрая остават най-неатрактивните имоти

Правят бързи печалби

Много голям е интересът на купувачите към апартаменти на “на зелено”, показват данни на консултантска компания на пазара на имоти. Интересните и качествени проекти се купуват още в много ранен етап на строителство и при завършване на сградата на пазара обикновено остават едва най-големите или неатрактивни жилища.

В началния етап на строителството купувачите имат по-голям избор по отношение на етажа, изложението и разпределението на стаите в апартамента. Освен по-големия избор, много хора предпочитат покупката “на зелено” и заради по-ниската цена. Напоследък разликата между завършените апартаменти и тези в строеж намалява. Но въпреки това при покупка в начален етап на строителството човек може да спести значителна сума. Някои дори купуват имоти докато са в строеж, за да ги продадат при завършване на строителството на по-висока цена и така да реализират бърза печалба.

Покупката на имот в големите градове се оказва добра инвестиция, защото жилищата поскъпват по-бързо от нарастването на заплатите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти