Сергей Скрипал е бил изписан от болницата

Разследването на отравянето на бившия двоен агент продължава

Бившият двоен агент Сергей Скрипал бе изписан от районната болница в Солсбъри, повече от 2 месеца след като бе открит в безсъзнание на пейка в града заедно с дъщеря си Юлия, съобщи “Скай Нюз”.

Лондон обвини за инцидента Русия, заявявайки, че двамата са отровени с нервнопаралитичното вещество “Новичок”, разработвано в СССР. Случаят доведе до безпрецедентно изгонване на над 100 руски дипломати от десетки западни държави. Москва категорично отрича да е замесена и продължава да настоява за доказателства за обвиненията.

Скрипал бе осъден през 2004 г. в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, но по-късно бе помилван и разменен за руски шпиони, разкрити и заловени в САЩ.

Скотланд Ярд обяви, че разследването на отравянето му продължава. От болницата заявиха, че няма да дават подробности за лечението на Скрипал. Местонахождението и на двамата остава неизвестно.

Вчера руският посланик в Лондон Александър Яковенко изрази надежда, че може да се срещне с тях. Но допусна, че те може вече да не се намират на територията на Великобритания.

Коментари

Задължително поле