Изправят на съд обвиняем за убийство на съсед

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Перник е предала на съд П.М., по обвинение за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост, както и за незаконно държане на боеприпаси, съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняемият П.М. живеел сам в имота си в махала Ракитов дол в с. Горочевци, община Трън, където се занимавал с животновъдство.

Около 20 ч. на 28.04.2017 г. той бил в дома на съседа си – Р.Р., с когото пиели алкохол. Те често се събирали, понякога спорели и се карали, след което на следващия ден отново се виждали на по питие.

Въпросната вечер Р.Р. позвънил на общия им приятел К.С., като му се оплакал за поредното им скарване с П.М. По време на телефонния разговор той съобщил, че П. идва с насочена пушка, след което се чул „страшен писък“ и връзката прекъснала. Неколкократните опити на К.С. да се свърже с приятеля си останали безуспешни. Обезпокоен от това, той посетил дома на Р.Р., но не го открил. Осветлението и телевизорът работели, ключът бил във външната врата, на циментовия под имало три мокри петна. Такова петно имало и на бетоновата площадка, където обикновено стопанинът паркирал джипа си.

Впоследствие бил подаден сигнал на телефон 112 за изчезването на Р.Р., а пристигналите на място полицейски служители установили следи от кръв по тревата и пред входната врата.

При обиколка на околността трупът на Р.Р. бил открит в местността Маринов дол, а П.М. бил задържан по обвинение за убийство.

От заключението на назначената в хода на досъдебното производство съдебно медицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалия Р.Р. се дължи на огнестрелните наранявания в областта на гръдния кош и корема, засегнали жизненоважни органи и системи и причинили остра и значителна кръвозагуба. Огнестрелното нараняване в областта на главата е причинено послесмъртно и няма отношение към причините за настъпването на фаталния изход за пострадалия.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България