Изправят пред Темида злосторник, източил 400 лева от дебитната карта на пенсионер

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 41-годишен теглил неправомерно пари от чужда дебитна карта.

Обвинението срещу Тихомир В. е за това, че на 2 август миналата година на площад „Велчова завера" във Велико Търново, изтеглил общо 400 лв. от банкомат от дебитна карта на пенсионер.

Обвиняемият познавал пострадалият, тъй като често ходил в дома му да извършва дребни ремонти по къщата и автомобила му. Потърпевшият не знаел как да ползва дебитната си карта, за това помолил обвиняемият да му обясни.

Тихомир В. написал на лист хартия подробно, последователността на действията, които следва да се извършат, за да се изтеглят пари в брой чрез картата и ги предал на собственика. На листът написал и ПИН кода на картата. За да му покаже и нагледно как се работи с картата, обвиняемият на два пъти ходил заедно с него до АТМ, за да изтегли пари с негова помощ. През лятото на 2017 г. Тихомир В. бил финансово затруднен. Докато гостувал на пенсионера, решил да вземе банковата му карта, за да изтегли пари.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле