Илияна Йотова за скандала с масовото избиване на животни: Държавата не беше на мястото си през последните дни

Държавата не беше на мястото си в последните дни. Това заяви в понеделник във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова по повод скандала за умъртвяване на животни в Южна България заради чума по дребния рогат добитък.

Според Йотова е било нужно провеждането на извънредно заседание на парламента, на което да бъдат изслушани съответните министри, ръководството на Българската агенция по безопасност на храните или ресорната комисия.

„За мен най-важно е да се гарантира здравето на хората от тези региони. Ще изчакам Европейската експертиза и тогава ще коментирам. По-лошото е , че през тези дни имах усещането за липса на държава или по-скоро за държава, която се отнася със своите граждани като с поданици. Без много обяснения, се предприемат радикални мерки. Не се разяснява на хората за рисковете, не им се дава някаква надежда, че когато тези действия са извършени , те ще са обезщетени“, каза още вицепрезидентът.

Според Йотова ситуацията е като „наказателна операция“ в очите на хората. По думите и основното, което трябва да се предприеме, е да се осигури прозрачност на последващите действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България