Условни присъди за младежи, крещели и обиждали полицаи пред управлението им Хулиганството, с шумна музика и обиди, като „боклуци”, станало в 3 часа през нощта

КНДР изтегли персонала си от бюрото за връзка с Южна Корея

17 номинации са направили структурите на ГЕРБ за евровота

Бързи апаши заблудиха охрана и изнесоха каса с 5 000 лв.

Борисов участва в среща с премиерите на Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия в Брюксел (СНИМКИ)

Пиян шофьор на линейка катастрофира в Пловдив

Красимир Каракачанов: Скандалите с апартаментите ми „намирисват“ на предизборна кампания

Имаме ли нова емигрантска литература?

КПКОНПИ се самосезира за скандала с апартаментите

Линейка от Червения кръст в Ирландия пристигна в Берковица

Граничари задържаха шофьор на автобус, укрил 290 000 евро на „Калотина“ (СНИМКИ)

Полицията задържа две крайпътни проститутки на 39 и 41 години

Варна има значителни ресурси от живителна течност Слънчевото греене е около 60% от годишната продължителност

Министър Вълчев: Малката криза в НИМХ ни позволи да се фокусираме върху работата му

Пращат в затвора 22-годишен, шофирал повторно без книжка

Имаме ли място в Четвъртия райх?

Премиерът Борисов наобиколи държавите от Първия, Втория и Третия Райх – Германия и Франция. Много са важни за България, разбира се. За да бъдем в Евросъюза, и особено в Шенгенското пространство, можем да разчитаме само на тяхната воля. Не е лошо да си припомним това в контекста на предстоящото председателство на ЕС от нашата страна.

„Благодаря ти, скъпи Бойко, че дойде“, заяви германската канцлерка Ангела Меркел. Имало план за процъфтяване на Балканите, наричал се „Берлин плюс“, целящ подпомагане на народите на Балканите. Нашите държави за няколко години щели яко да дръпнат в своето икономическо развитие.

Ха, дано! Някак странно на пръв поглед изглежда обаче, че първият акцент от тези посещения се оказват конкретни периферни държави.

„Нека се възползваме от нашето председателство в подкрепа на Западните Балкани“, каза Борисов. Още по-конкретна е Меркел: „Говорихме за това каква е ситуацията от гледна точка на България… за т. нар. Берлински процес в Триест. Важно е да дадем визия за надежда, за перспектива на тези страни, да ги подкрепим, тъй като има други геополитически актьори, които също са заинтересовани да имат добри отношения с тях.“

Към другите актьори са насочени думите на канцлерката. Под „Берлински процес“ би трябвало да се подразбира процес на възстановяване на Германия като геополитически фактор. Казано иначе, на Третия или поне на Втория райх, във вид на Германската империя на Кайзерова Германия. Иначе защо разрушиха Югославия, защо се реализира Брекзит, защо се компрометира НАТО в досегашния си вид?

Така следва да се тълкуват думите на Меркел отпреди седмица, че „Европа най-сетне трябва да поеме съдбата си в собствени ръце“.

Сама днешна Германия не може и отказва да „възпира“ все по-нахъсаната към величие Русия, още по-малко напиращата към Европа Азия. В западните столици от ЕС знаеха много добре, че на 9 юни в Астан в състава на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) ще приемат за членове Пакистан и Индия. С това азиатското обединение се превръща в основен световен икономически, политически и военен фактор. Четири ядени държави, населението на половината свят ката пазар и производителни сили плюс натрупана от векове ярост за отмъщение поради кървавия империалистически грабеж от твърде близкото минало.

Какво им остава на Великобритания и САЩ в този контекст? Слаб и зависим Евросъюз с окупирана Германия, като политически незначим фактор за „локомотив“, бившите соцстрани за врещене в НАТО за защита от „чудовището Путин“ и база за подривни операции срещу Русия. И повече разходи, както за обезсилване на икономиките, така и за участие в евентуални нови интервенции в Близкия Изток или Северна Африка.

ШОС, конкретно Китай усилено строи железен „копринен път“ към Европа, на англо-американците бързо им се налага някак да го препречат. Очевидно или войната чрез ИДИЛ в Близкия Изток трябва да продължи, или да съдействат за създаването на независима кюрдска държава между Иран и Турция. Първият вариант вече стана само теоретичен, а с втория губят Турция.

Тя е без друго в режим на оцеляване, купува руски ракети, усмихва се любезно на изток и практически спря подкрепата за терористичните групировки в Русия и Северозападен Китай. Освен това твърдо и фактически, заедно с Иран, подкрепи Катар срещу грубия опит на Саудитска Арабия да я вкара в общ фронт срещу Техеран и в полза на американците.

След Първата световна война с участието на Франция е създадена Югославия със Западните Балкани в нея, за да се отрежат от Средиземно море победените империи – Германската и съюзната й Австро-Унгариска. Така през 1918 г. приключва Втория райх. Виена губи над 80% от териториите си, включително Словения-Карниола, Хърватия-Славония и Босна с Херцеговина и Далмация.

Точно тях днес има предвид фрау Меркел и точно за тези Западни Балкани ще подкрепя „скъпия Бойко“. Благороден човек е той, принципен в контекста на Ония принципи: „Ние сме против консуматорското отношение към ЕС. Ние сме се събрали в ЕС въз основа на принципите на демокрацията, на върховенството на закона, на свободното движение на хора, а не да се сещаме за Брюксел, само когато искаме пари“.

Не щем ний богатство, не щем ний пари, да ги лапат западните балканджии!

Ричард Ран, този валутнобордов благодетел наш, казва в свой анализ във в. „Вашингтон таймс“: „Смъртоносната спирала „стопява“ населението в България… Проблемът не е само в това, че гражданите напускат, а защото най-често си тръгват тези, които са най-продуктивни – т.е. зрелите млади хора. Остават тези, които са най-малко мобилни – неквалифицираните, онези с физически или психически увреждания и възрастните… Трудно е да успееш, ако всички си тръгват.“

Имаме ли място в Четвъртия райх, пита се.

Като си върнат загубеното на Балканите, усмивките към Борисов и бледите обещания за България откъм Берлин май ще секнат. Англоамериканците ще си задържат Гърция, Албания, Косово и Македония под свое влияние. На нас ще ни остане да им споделяме принципите, да обгрижваме „бежанци“, да чакаме ред за свобода и газово хъбче от дяда Ивана или ШОС-овци с дръпнати очи.

А може и да ни изтъргуват, както през Средните векове и след двете Световни през ХХ век.

Както и преди седем века, пак сме фиксирани далеч от важни пристанища и търговски пътища. Автомагистрала „Хемус“ стои недовършена, Белене пустее, за газопровода казват: „Ще видим“, а политиката все така си остава концентрирана икономика.

На 6 юли Доналд Тръмп, „със сигурност“ ще посети Полша, ще участва на форума „TriSea“, ще се срещне с лидерите на балтийските страни, плюс Австрия, Румъния, дори с България. Може и да сподели нещо за великите кроежи, засягащи нас – с Германия ли ще ни търгува, с Русия ли, с Китай или пък може би за наша сметка ще компенсира Турция. Ако не го отстранят във Вашингтон, някак си дотогава.

Много са му сърдити, че не успява да сплаши и сдържа противниците на либералната демокрация и англо-американската хегемония. Я да проведем един изпреварващ референдум по въпроса, а?

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (31)

 1. Дааааа, както преди 7 века ни докарват „приятелите“ ни. А борисов един добър такъв, дашен за наша сметка, кротък и отстъпчив пред меркелицата и другите видни западняци, радостен за всяко потупване по рамото и някой „конграчулейшън“, строител на магистрала в южна Бг за удобство на турците. И не е само той такъв, същите са бесепарите, а още по-същи са рИфУрматурити като митодиту. Щото отвънка ги подбират и пробутват чрез „демокрацията“ на власт, та да продават нашите жизнени интереси… Та за какво референдум? Какво да предпочетем: китайци и циганоиндуси, руснаци с дръпнати очи от Киргизия и Таджикистан или чалмалии от югоизток?

 2. Колкото пъти сме се хеанали с Германия, толкова Национални катастрофи сме имали!

  1. "държавите от Първия, Втория и Третия Райх" каза:

   И аз това казвам, ама президента Радев мисли друго. Сигурно взема пример от Сталин, след подписването на „Договор за приятелство“ между СССР и Германия на 28.09.1939 г.. –- Хитлер до Сталин: „Най-добри пожелания за благополучие на Вас, а също за бъдещо процъфтяване на народите на приятелския Съветски съюз.” – Сталин до Хитлер: „Дружбата на народите на Германия и Съветския съюз закрепена с кръв има всички основания да бъде продължителна и здрава.”

   1. не забравяй, че рибентроп молотов идва след чембърлейн+деладие и хитлер и „мира на нашето време “ постигнат с даването на судетите без чехите да бъдат допуснати до разговорите (и със заплахата, че ако приемат предложената от сталин военна помощ, ще ги оставят изцяло на германците).
    да допълним историческите факти де.

 3. Имаме ли място в Четвъртия райх, пита се. каза:

  Президента Радев отговаря с ДА! Дори си отглежда хитлеронацист в екипа.

  1. Не знам за Радев, ама Каракачанов със сигурност си има гадже фашист, който на всичко отгоре се оказа дезертьор и крадец на чужди заслуги

 4. боко трябва да бъде вързан в усмирителна риза преди да надропи поредната национална катастрофа.

 5. Абе тези хора от тази медия ,сънуват нещо и току бързат да го публикуват.От къде знае каква е целта на Меркел към Западните Балкани ??Може би пък искат да си направят там лагерите за бежанци ,при условие ,че никой в Европа не ги ще и то срещу малко финансова подкрепа и залъгващи надежди?! В крайна сметка на икономиката на Германия им трябва „превъзпитана“ и „евтина “ работна ръка ,за да върви напред.Много са „умни“ тези анализатори ве!…..

  1. 2 грешки:
   меркел и германските говеда искат бежанците.
   а 3 милиона бежанеца на балканите са проблем и за нас.

 6. Да бе, ще ги превъзпитат в Хърватска или Босна/Херцеговина, а после ще ги изпращат в Германия да бачкат! Тия не щат да бачкат, а да висят на гърба на немците и отвреме навреме да се взривяват в знак на величието на Аллаха. Като си много умен, Красимире, защо не се аргументираш? Колкото у нас стоят в лагерите, толкоз и в Словения и Хърватска ще стоят. Напротив, ще тичат към Скандинавия, Германия и Франция. Правилен е анализът, за да блокират Русия и вече и Китай към Европа, се налага да засилят Германия, за целта прибалтийците, поляците и румънците не стават. Същият номер англоамериканците приложиха пред Втората световна, за да тласнат техния Хитлер срещу СССР. Нямата други ходове.

 7. Аз ли аз няма какво да доказвам,защото нищо не твърдя Искърски ,точно това посочвам ,че автора говори без аргументи и всичко е плод на догадки и вероятно желание за угаждане на нечии интереси.Точно това казвам бляд ,че не е наясно какви са точно плановете на Меркел и че,може и сигурно има друга версия, не знам??!Пълно безумие е мнението на автора ,че … Китай усилено строи железен „копринен път“ към Европа, на англо-американците бързо им се налага някак да го препречат““,това е било преди 200 години!!….и какво за целта ще наливат пари в западните балкани,а не в Австрия ,която е следващата спирка за железния път на коприната??Смешните сте ве там колектива помислете по далновидно!Пък ако целта на китайците беше бедния източно европейски пазар,едва ли щяха да се мъчат да прекарат този път през западните балкани.Аз лично нищо не твърдя ,защото няма как да знам ,но са ми смехотворни „насилствено измислените“ и изсмукани от пръстите теориики, !

  1. „това е било преди 200 години!!“- звучи убедително… ако може да обясниш, защо сега е инак.

 8. Когато човек е глупав, това е задълго… За незнайковците-смешници: Изпишете в чичко Гугльо „китай строи нов Път на коприната“ и ще ви излезе цял куп материали по въпроса. Въз основа на определени факти е напълно допустимо да се правят перспективни анализи и прогнози. Красимир дори не чете текст внимателно, обаче като чукчата бърза „далновидно“ да пише мнения, в този текст не случайно се споменава Австо-унгарската империя, именно към нея се придръпват отнетите преди 100 г. територии на юг до Адриатика, Бсна през 1909 г. ЕС много преди този автор е наричан на запад четвърти райх, но то не е … да му го тикнеш, знания!

 9. Искърски,много фантасмагории четете ,написани точно от палячовци ,като вас аз нямам цено време за губене ,да чета романите на новите „донкихотовци“,които описват вихрените си двубой с нови вятърните мелници!Тези утопии са за хора с луди и шизофренични фантазии!Австро-унгарска империя няма отдавна няма и няма да има !А ако преди 100-тна години и САЩ са строили железници през земите на индианците ,защото не са имали други средства за транспорт! Сега железниците не са самоцел на никоя държава !Така че излезте от света на болните си фантазии и слезте в съвременния свят!

 10. Не са виновни германците. Виновни са die Angel-Saxen нашите комунисти, които са пишман-републиканци и тъпаци.

 11. Въобще не съм очаквал нещо да стоплиш или поне да обърнеш внимание на фактите, които вадят очи. Поствам по нещо за нормални форумци, не за малоумници или тролчета. По железница доставките са два пъти по-скъпи от морските, но поради високостепенния контрол на морските пътища от САЩ и съюзниците им на Китай и други от ШОС се налага да си осигуряват допълнителни канали за доставки от Персийския залив. Понеже Катар даде знак, че е готов да изнася газ в цистерни, бързо-бързо го натиснаха с блокади и заплахи.

  1. Ха ха американците чакат на гюме със своите крайцери, китайските кораби със стоки по море!Слушай пубер,отивай си учи уроците и не се занимавай с неща ,които не са ти ясни и не са работа за не преживели детството си пубертети !Ходи си играй в мрежата и не се занимавай с неща ,за които нямаш достатъчно мозък в главата!

  2. Изкъртчо,тук съвсем се оплете ,какви железници за доставка на петрол от персийския залив за Китай,които да минават по пътя на коприната през Западните балкани!Я бягай си учи уроците и наблегни на географията!И какво друго освен в цистерни се карат горивата от персийския залив и то към Европа.И ако не знаеш пич,точно горивата за Европа се пренасят с цистерни ,защото към Китай има направен вече газопровод!Неграмотник!

 12. Много се обидих от надписа „Welkome“ на карикатурата. Ако политиците ни са прости нашият народ не е толкова прост.

 13. Чудо голямо. Каквото и да се случи в Европа, Блъсков и компания са инструктирани да го очернят и оплюят, с помоща на руските тролове. Вижте им новините от последните години и ще ви стане ясно, че тенденциозно се копират про-руски новини и анти западни такива. Сега е теорията за „Третия райх“ утре, ще е някоя друга. Общо взето логично е Германия, Франция и др страни да имат интерес към Балканите и стабилизирането им. Останалото е дива азиатска черна хроника и путлеровски лъжи.

  1. „Германия, Франция и др страни да имат интерес към Балканите и стабилизирането им. „- олихофрем си етро, олихофрен…

 14. На възпален от либер-астия мозъчец не се обяснява. Строят ли китайците железница към Европа? Строят, един клон на север през Русия, друг на юг през Турция. То олигото ти шушне за индианци… Имат ли американците огромен флот в Персийския залив? Имат и пряко заплашват Иран, аятолласите заплашват да го затворят, а има ли война там, пак ще се затвори. Железниците са нужни на Китай, Индия, Пакистан и още 4-5 държави в Азия за цистерни само като последен резерв, глвно за стоки обаче. Щуравите с антирусизма си поляци най-вероятно ще я спрат всякакви пътища през своя територия по нареждане на чичо Сам, ако няма резервен. Остава като контрапункт Турция, тя по-скоро ще се съгласи и затова амеробританците в беса си реално ги заплашват с бъдещ Кюрдистан. Тъй като САЩ се разкрачиха навсякъде да заплашват и наказват, вече им секват силите и мнозина по света искат да се възползват. Германия, например, да възстанови Австроунгария и да придърпа плътно едни източни страни и по-хлабаво други. Може не стане или да стане, но желанието е очевидно и целта е реалистична. Но олигото си е олиго, то рупа ли рупа.

  1. Може не стане или да стане… Ти сам си го измисляш и сам си казваш най-накрая, че може да стане или не. Като циганчетата където все познавали времето, защото едното казвало винаги, че ще вали а другото, че няма да вали. Общо взето, болни фантазий. В руското посолство сигурно ви избират по-ограничени, че да не е да ви дойде акъла и да се разприказвате. Резил.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.