На 19 август 2019 да почерпят

Земетресение от 5,9 в Западния Тихи океан

Двама каякари оцеляха, след като ледник се разцепи пред очите им в Аляска (ВИДЕО)

Анкара наруши многократно гръцкото въздушно пространство

Арестуваха французин, превозвал тялото на жена си в куфар заедно с двете си деца

Пожарът край Реброво е локализиран Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР

Служители на БГ ТОЛ намериха двама бежанци, укрили се в багажника на автобус 

Недостиг на гориво, храни и лекарства Прогнозата се съдържа в таен доклад на британското правителство

Съветник на Доналд Тръмп потвърди интереса към закупуване на Гренландия

Километрично задръстване в района на „Дунав мост“

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Тиам готов за ЦСКА

Жена скочи от 14-ия етаж на блок в Бургас

Топ 10 на най-проспериращите пилоти във „Формула 1“

Остава затворен за движение участакът на магистрала „Струма“ между Дупница и Бобошево 

Ирина Бокова: Опитът ми от ЮНЕСКО ще ми помогне за ООН

Генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова заяви по време на интервю пред френско радио, че опитът ѝ в тази организация, както и в държавните структури на България ще и позволи да заеме поста генерален секретар на ООН, предаде ТАСС.

„Не крия, че опитът получен от ръководството на ЮНЕСКО, както и опитът по време на прехода в България, са ми дали много и ще послужат за основа за това да претендирам за поста генерален секретар на ООН. Твърдо вярвам в ценностите на ЮНЕСКО и на ООН: многостранният подход при решаването на проблемите“, заяви Бокова. Тя отбеляза, че от 2009 г. насам, когато застана начело на ЮНЕСКО, „е концентрирала усилията на организацията върху толкова приоритетна задача като равенството между хората“. „Видях голямото значение на образованието на жените и момичетата, защитата им от насилие, полово неравенство“, добави тя.

„Борбата за поста генерален секретар на ООН е открито съревнование на идеите и опита, компетенциите на кандидатите в управлението на определените ситуации. Смятам, че едно от моите преимущества се заключва в това, че ми се наложи да реша финансовата криза в ЮНЕСКО. Трябваше да осъществя редица реформи, което бе сложно. Бе необходимо едновременно да решавам политически и финансови задачи“, добави директорът на международната организация.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Но най вече поага закалката на партиен функционер….

  2. има няколко основни причини, поради които Бокова не трябва да бъде избрана за генерален секретар на ООН. От една страна, това ще я постави в позиция, която ще и позволи да назначава на висши постове в бюрократичната система на ООН хора, които са сходни с тези, организирали нейната кампания – бивши шпиони за ДС, комунистическите престъпници и т.н. Ситуацията в ООН и сега е достатъчно лоша, но с нашествието на комунистите, тя ще стане още по-тежка.

    Второ, тя ще може да използва позицията си, за да прокарва интересите на сили, подкрепящи кампанията й. Тези сили са заплаха за свободата, и като такива на тях трябва да се противопоставят всички свободолюбиви хора по света. Изключително тревожен и опасен е бекграундът на Ирина Бокова. Някои от проблемите, които виждам, са: тя обслужва комунистическия режим; отказва сериозно да денонсира престъпленията, извършени от режима (222,000 са жертвите по последни данни); дългогодишното й членство в комунистическата партия; привилегиите, които е получила като част от комунистическия елит; самият факт, че тя е заобиколена от „бивши“ комунистически шпиони; нейните изявления като генерален директор на ЮНЕСКО, и пр. Голяма част от това е посочено в моите статии. По мое мнение, всеки един, който е тясно свързан с комунистическите режими или комунистическите партии, трябва окончателно да бъде лишен от правото да работи за правителството или за международни институции, освен ако не се е покаял.

    Трето, в продължение на години Бокова е обвързана с различни корупционни схеми. Ние все още не знаем какво е обяснението й за всички тези луксозни имоти, които е придобила по целия свят. От къде идват парите, за да си ги позволи? Ние знаем, че нейното управление в ЮНЕСКО и нейните злоупотреби с парите на данъкоплатците, от които лично се е облагодетелствала, са легендарни. В своята същност Бокова изглежда е повредена до мозъка на костите. Тя не е от този тип хора, които могат да се грижат за милиардите американски долари на данъкоплатците, за армиите на „мира“ на ООН, за огромната и влиятелна бюрокрация и т.н. А това е недопустимо.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.