Искат постоянен арест за фермер, сгазил апаш

Арестуваният фермер Димитракис Пирилис

Ромите продължават със заплахите, жители на Болярино искат Димитракис Пирилис да бъде освободен

Пловдивската окръжна прокуратура ще поиска от съда да остави в ареста кипърския гражданин Димитракис Пирилис. На 11 май фермерът прегази умишлено с джипа си циганин, влязъл да краде крави във фермата му пловдивското село Болярино. В момента Пирилис е зад решетките за 72 часа. Двамата съучастници на прегазения Петър Гаджанов пък са с обвинения за опита за кражба от стопанството на кипъреца.

В Болярино вече върви искане за освобождаване на фермера. Съседите на Пирилис обявиха, че искат повече полицейско присъствие в селото, заради непрестанните кражби. Самият Пирилис много пъти е ставал жертва на апашите. Той разказвал, че преди години бил полицай в Кипър и сега се ядосвал, че у нас никой не му обръща внимание на жалбите срещу обирджиите.

Обстановката в село Белозем, откъдето е прегазеният крадец Петър Гаджанов, е спокойна, съобщи за “Труд” кметът на селото Иван Тачев. “Бащата се кани, че ще убие Пирилис, ако го види. Но това е стилът на ромите. Ходих до семейството и в понеделник, и във вторник, тъгуват хората, но напрежение няма”, разказа Тачев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право