Йорданка Фандъкова: За 8 години реконструирахме близо 200 км ВиК мрежа

През 2009-2017 г. изградихме и реконструирахме близо 200 км ВиК мрежа и инвестирахме над 470 млн. лв. на територията на Столична община. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на дискусионен форум „Новите инвестиции във ВиК инфраструктура“.

„Всички знаят, че липсващата инфраструктура в много населени места и квартали на София е най-големият проблем. Там, където вече е изградена, тя не се вижда. Трудностите са много. Голяма част са свързани с огромня финансов ресурс, но и с отчуждителните процедури“, заяви Фандъкова.

Тя уточни, че амбицията на Столична община през последните 8 години е насочена към намирането на максимални възможности и на източници на финансиране за изграждане на канализация и водопроводи с цел подобряване качеството на водата.

„През периода 2009-2017 г. на територията на Столична община изградихме и реконструирахме близо 200 км ВиК мрежа като инвестирахме над 470 млн. лв. от различни източници. През 2018 г. успяхме да защитим няколко проекта по ПУДООС на стойност 800 млн. лв. Продължаваме изграждане на канализация в местност „Кръстова вада-запад“ и в местност „Сливница“ в „Люлин“ и продължаваме със следващия етап на изграждане на канализация в кв. „Горна Баня“, каза още Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България