Каква е пътната обстановка към 13 часа

МВР публикува информация за пътната обстановка към 13 часа.

Обходният маршрут Ямбол - с.Камчия - Средец - Бургас временно е затворен. Причината - аварирали три тира край село Саранско и пет тира в района на село Войника. На място има пътни полицаи и пожарникари;

Ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 10 т по всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на обл. Бургас.

До 12 часа служителите на пожарната служба са реагирали на 92 сигнала за произшествия, от които 31 пожара и  61 спасителни дейности. Към момента пожарникарите участват в ликвидирането на 37 произшествия.

Поради аварирали три три в района на село Саранско, и пет тира в района на село Войника, обходният маршрут Ямбол - с.Камчия - Средец - Бургас временно е затворен. На място има пътни полицаи и пожарникари.

Област Бургас:

До 12 часа в пожарната служба са получени 30 сигнала, от които един за пожар и 29 за бедстващи граждани, предимно в района на общините Айтос и Бургас. На мястото има тежка техника, влекачи, пожарни автомобили. Евакуирани са общо около 250 човека, настанени на подходящи за това места в близките достъпни населени места и е съдействано за потегляне и обезопасяване на около 350 МПС. От областния управител е разпоредено от БЧК да се осигури храна и напитки на нуждаещите се хора, а от военно формирование при нужда ще доставят горива. В Амфибия са прехвърлени 9 души на хемодиализа за транспортиране към разклона за Миролюбово и последващ транспорт към Бургас.

Ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 10 т по всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на обл. Бургас.

Област Шумен:

Към момента e затворен Ришки проход и на места пътя между Шумен и Каолиново. Почистват се пътищата в областта, въведена е забрана за движение на автомобили над 12 тона за цялата област. До 12 часа е получен един сигнал за превозване на двама болни на хемодиализа с.Вълнари до линейката в с.Дойранци.

Област Варна:

Затворени за движение са пътят Провадия – Дългопол до границата с Бургаска Област,  пътят Суворово – Ветрино и пътят Стария път Нови пазар – Ветрино

Област Добрич:

Всички пътища  в областта са отворени,  с изключение на Добрич – Албена.

 

Коментари

Задължително поле