Какви са опорките за русофобия

За честта на пагона трябва достойнство

Покрай ареста на руския опозиционер Алексей Навални в Москва, някои бойни индивиди, зажаднели за словесни разправии, веднага изпълзяха на светло. Няма как - 4 години покрай мандата на Доналд Тръмп, грантовете бяха сериозно намалели и бая хора едвам свързваха двата края.

Думата ми е за един бивш военен - казва се Васил Данов и е капитан I ранг о. р., военен публицист и медиен експерт, който в неделя разбуни социалните мрежи с едно предложение от 12 точки към Атлантически съвет. И организацията, чийто член е г-н Данов, веднага ги публикува във фейсбук. Ако прочетете тези 12 (опорни) точки за русофобия, ще видите за какви кардинални обосновани пред(по)ложения става дума.

https://www.facebook.com/BGATLANTIC/posts/787751178481449

Бившият възпитаник на съветското военно политическо училище в град Лвов - сега виден атлантик, хич не си поплюва. Той иска „за минимум 10-12 години България да спре всякакви контакти с путинова Русия, тази държава да бъде изключена от ООН, да бъде спрян всякакъв внос от там, да се прекрати излъчването на всички руски телевизионни и радиоканали на територията на ЕС, да се преименуват всички селища, улици, учебни заведения, носещи името на всякакви българомразци като... Вапцаров“.

Брей! Този човек май е забравил за видното си комунистическо минало като партиен секретар, отличник на випуска в съветската страна, която направо боготворял... Щом Никола Вапцаров му/им е проблемът, значи съвсем са я закъсали.

Изненада няма. Оказва се, че много хора от този Атлантически съвет са или бивши партийни кадри, или завършили в някогашния СССР. А това да се въртиш като ветропоказател, да сменяш идеи, убеждения... си е правило, което следваме вече повече от 30 години. Жалко, че важи и за хора от армията. Хамелеоните са страшно нещо, да знаете. Да се чудиш как да угодиш или да се подмажеш на чужди сили, си е тежка работа. Пагонът в армията обаче е чест и за да го носиш се иска достойнство. На мъже.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари