Какви са тези недоправени мъже, откъде се пръкнаха подобни страхливци

Снимка: Булфото

Какви са тези недоправени мъже, откъде се пръкнаха подобни страхливци, как е възможно да нагазят в политиката чак такива комплексари?!

Една българска поговорка най-добре изразява темата: “Краката му мие, водата му пие” - отнася се за жените, които обслужват мъжете във властта и вместо да бъдат обгрижвани любими, те са превърнати в жалки конкубини. 

Как иначе да си обясним водевила с Кирил Петков и Лена Бориславова? Възпитаничката на Харвард, заслужилата челно място в авторитетната класация за успели млади хора “30 под 30”, трябваше да напусне престижното си депутатско място, за да стане началник-кабинет на министър-председателя, т.е. обслужващ персонал. Е, да, тук случаят е малко по-различен. В един момент българите загубиха представа кой е истинският премиер, защото брюнетката с развети черни косѝ трябваше безпощадно да покосѝ вси вразѝ. Лена самоотвержено заставаше на барикадата всеки път, когато около Кирил започваше да ври-и-кипѝ. Често пъти изпадаше в противоречия, понякога послъгваше, друг път видимо се излагаше…, но устояваше на атаките. 

На “жълтите павета” се завъртя пикантна клюка, която бързо се превърна в трудно опровержима истина: ПИК показа видео как Киро закачливо опипва Лена, докато тя отключва Airbnb квартира на софийската улица “Гладстон” през 2021 година, когато той е служебен министър на икономиката, а тя, скоро след интимната среща, получава договор за “правно обслужване” на държавната ББР за 14000 лева на месец. Ярък пример за нулева толеранция към корупцията, нали?!

Дни след това разкритие, ПИК направи още едно - вместо да присъстват на международната среща за Западните Балкани, Киро и Лена бяха изловени да вечерят в 5-звезден хотел в покрайнините на Солун, прелитайки с държавния самолет разстоянието, което с кола се взима за 4 часа. Спешно последваха зле отиграни пиар клишета: Линда отиде с мъжа си на папската аудиенция във Ватикана и на приема за 24 май в “Бояна”, а Лена показа годежен пръстен от Миро. Жалко, смешно, не струва… 

Ето какво мисля аз: Кирил Петков, ако беше мъж на място, трябваше публично да защото достойнството и на двете си жени: Линда и Лена! Не да ги оставя сами да си блъскат главите в каменните стени на хорските задявки и подигравки. 
Неприятно впечатление ми направи и случаят с Виолета Лорер. На 12 март коментирах остро така: “Смърт на живо за едни и шампанско за други”, защото началник-кабинета на Асен Василев и негова съседка в къщата на ул.”Чаталджа”3, се похвали във Фейсбук със снимка на шампанско за 130 лева и бонбони за 110 лева… представете си кога - в деня, когато един българин почина от задушаване на опашка за евтино олио; а припаднали хора бяха закарани в спешните отделения на болниците из цялата страна. Социалните мрежи завряха от гняв и възмущение. Реакцията беше толкова оглушителна, че правителствените тролове ме блокираха за един месец във Фейсбук. Стана скандал, но словоохотливият Даниел Лорер, в многобройните си ТВ интервюта, дори не направи опит да извини и защити съпругата си… Запитан веднъж по телевизията дали няма конфликт на интереси, тъй като той е министър, а съпругата му е началник-кабинет на друг министър, Даниел Лорер принизи Виолета Лорер до … подвижен електронен органайзър - тя просто водела графика за срещите на началника си. Не е ли ужасно обидно това за Виолета?! 

Още по-потресаващ е случаят с Радостин Василев. Няколко сайта изляха порой от подигравки за съпругата му; изопачиха истината за успешната й кариера в полицията, но той не промълвѝ нито дума в нейна защита. През април спортният министър беше изловѐн да преследва някаква жена в ресторант “101” в “Дианабад” - тя се скрила в тоалетната, а той направил истерична сцена, заради което по-късно, над писоарите, бяха разлепили негова полугола снимка. Безумно срамна история! Причинилата скандала мома̀ беше идентифицирана като Р.М. и нарочена за изловена в изневяра любовница. Не последва обяснение или опровержение. 

В началото на юли ПИК публикува папарашки снимки и видео от претъпкания бар “Мамалука” на Халкидики - вижда се как Радостин Василев се забавлява в компанията на разголена блондинка и двамата си най-близки приятели: Александър Тодоров, когото той направи шеф на Българския спортен тотализатор и Венцислав Петков, когото той назначи за шеф на “Национална спортна база”. Какво арогантно безхаберие - предводителят на отцепниците от четата на Слави гуляе цяла нощ, докато в София правителството се тресе, а неговите колеги-ренегати провеждат мрачна среща с Кирил Петков и Асен Василев! Тъкмо репортерите се опитваха да разузнаят коя е жената до спортния министър и хоп - тя самата се разкри със снимка от “Мамалука” във Фейсбук, очевидно нетърпелива да бъде разпозната. Оказа се същата “героиня” от клозетния скандал в ресторант “101”.

В медиите последваха описания, че е позавехнала 35-годишна златотърсачка, представяща се за психотерапевтка-неорайхиянка, но уличѐна като самозванка от самата Мадлен Алгафари. Някои сайтове отбелязаха, че Р.М. навярно се притеснява от външността си, защото поства прекалено обработени снимки, на които изглежда като компютърно генерирана восъчна кукла. Значи, ясно е, че самонадеяният Радостин Василев няма как да се изфука с такава безлична персона, затова старателно я крие. И все пак… Колкото и невзрачна да е Р.М., колкото и непрестижно да е за популярния политик открито да се показва с нея, беше редно да я защити; да каже нещо от сорта: “аз държа̀ на тази жена, тя за мен си е много добра̀”… но не би - Радостин Василев не застана като щит нито пред красивата си бивша съпруга, нито пред грозноватата си приятелка, за да поеме ударите на медиите по тяхната репутация. От друга страна, спортният министър се прочу като женомразец: наруга и обиди Татяна Дончева, Николина Ангелкова, Дани Каназирева, Илиана Раева, Екатерина Дафовска, Ива Митева, а по Нова телевизия нарече две от бившите си съпартийки от ИТН-Плевен,“проститутки”. 

…. Тези дни съм на ваканция във Франция, та се сетих за две скандални парижки любовни истории. Президентът Франсоа Митеран беше уличен в извънбрачна връзка с неизвестна жена, от която има дъщеря. Той излезе публично и си призна - сриналият му се рейтинг се вдигна с 8%, защото французите оцениха неговата искреност. Президентът Франсоа Оланд беше проследен как се измъква от Елисейския дворец, карайки скутер до жилището на известна актриса; той призна за връзката си със 17 години по-младата Жюли Гайе и даже през юни т.г. двамата се ожениха. Борис Джонсън не се и опита да отрича, че има връзка с 24-години по-младата от него пиарка Кари Саймъндс, която впоследствие му роди две деца и те тайно се венчаха. Принц Хари направи гневно изявление в защита на Мегън Маркъл, в началото на връзката им, защитавайки я от расистки нападки на таблоидите. 

Едно нещо трябва да е ясно: когато си публична личност няма такъв филм: “не позволявам да навлизате в личното ми пространство”. Ако искаш да останеш анонимен - стой си в частната лаборатория или в скромната си кантора и никой няма да се интересува от теб. 

Както е казал храбрият български народ: не се хващай на хорото, ако се плашиш да не те настъпят.

От фейсбук, заглавието е на редакцията

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0sGEfZJGLvXGkEoSh7q78HkQfDkC1txELc2AdWMmQEy7SjDdKEFmXcKKfwF6wmY85l&id=100082840195559
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари