Нетаняху отрече обвиненията в корупция Израелският премиер заяви, че делото срещу него е равносилно на преврат

Търговската война на САЩ с Китай е пред въоръжен конфликт Това смята бившият държавен секретар Хенри Кисинджър

Сърбия и Русия в шпионска афера (обзор) Представител на Белград замеси и България

България поиска сътрудничество с всички европейски държави във връзка с борбата с трафика на културни ценности

„Грами”-тата прекалиха с политкоректността Номиниран е първият чернокож гей с №1 песен в САЩ

Отвлякоха инвалид без крака, за да проси в Европа Интерпол издирва Мариус Петков

Близо 5000 души са загинали заради морбили в Конго

17 години затвор за Черната вдовица от Бургас (обзор)

Стотици умрели риби във Въча в района на Кричим Причината е пресъхналата река

Отрова за мишки убила Стефан (обзор) Майката: Не приемам твърденията, на трите ми деца нямаше нищо

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 22 ноември 2019

Майки на деца с увреждания на протест срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

Хакерска атака срещу Галио Д Смениха паролата на фейсбук профила му

Съюзът за стопанска инициатива връчи годишни награди (обзор)

Патриарх Неофит: Щастливи сме да се помолим за здравето на всички български православни семейства

Как двата пола родиха третия джендър Истанбулската конвенция и последиците от ратифицирането й в България

Нека не се заблуждаваме. Истанбулската конвенция може да изглежда безобиден документ на пръв поглед. Тя наистина съдържа разумни предложения за борба срещу дискриминацията и насилието срещу жените. Кой е срещу това?

Но в нея е вмъкната една думичка „Gender“ староанглийска дума за „тип“, „вид“ и доскоро употребявана наравно с другата дума „Sex“ (пол) за дефиниране на биологичния пол на човека. В последните две-три десетилетия обаче в Америка и редица страни в Европа започна да се налага един нов стереотип – на човек, роден като мъж, но заявяващ, че възприема себе си, на основата на „gender“ като жена, вкарана в грешното тяло. Биологичният ти пол може да е мъжки, но това не е съществено, важното е, че в лична, социална и културна перспектива ти можеш да определяш своята сексуалност като женска и обществото трябва да признава и защитава тази твоя идентичност. Съответно, в тези страни се приемат и законодателства, разрешаващи тези мъже да приемат женски имена и да се пререгистрират като личности от женски пол.

Чл. 2, т. 2 на конвенцията призовава страните да обръщат специално внимание на жените, жертви на насилие на основата на „gender“. Вкарването на термина „gender“ е умишлено, то има за цел да осигури защита срещу насилие не просто и не само на жените, като биологичен пол, но и на „жените“, които всъщност са родени като мъже, но са заявили, че се чувстват като жени и този граждански и социален статут им е официално признат. В чл. 4, т. 3 се говори, че конвенцията следва да се прилага от страните без дискриминация въз основа на „sex“ (пол) и „gender“ (социален пол).

Но дали едно общество в дадена страна ще приеме съществуването на някакъв друг пол, при който един мъж може да заяви желание и получава официално право да бъда наричан жена и обратното, дали ще приеме узаконяването на еднополови бракове и осиновяване на деца от такива брачни двойки, е въпрос на национален консенсус, на национални, религиозни и културни традиции. Преобладаващата част от държавите в света, между които и България, не приемат такива норми.

Но освен обидният факт, че е възможно в угода на политически коректния Брюксел, парламентът да натрапи на обществото ни конвенцията, като я ратифицира, този акт ще има конкретни последствия за страната и обществото ни. С ратифицирането й България автоматично признава така наречения „социален пол“, а оттам и правото на един мъж да реши, че иска да бъде жена и на практика да бъде приет и официално регистриран ката такава. Един такъв мъж вероятно ще вземе хормони и ще му порастат гърди, ще изреже половите си органи, ще започне да се облича и гримира като жена. Ще изглежда и като жена, с тази разлика, че няма да има детеродни органи и спре ли да взема хормони, наново ще й/му порасне брада. Биологически „тя“ ще си остава мъж, макар и кастриран.

На практика обаче, държавата ще трябва да й осигури всичките права и привилегии, които се полагат на една жена. Ще й се издаде нов паспорт с женско име, ще има право да сключи брак с друг мъж, нали е „жена“, и право да осинови с него деца, на които да бъде „майка“. Ще има право да ползва „евини“ плажове и дамски тоалетни. Както и да участва в спортни състезания като жена и поради преимуществата на биологическия си пол да печели даже медали. Такива случаи по света вече има.

Разбира се, дискриминацията и насилието, основано на основата на „социален пол“, ще се отнася и за жените, решили, приели и признати официално да бъдат мъже. Те си изрязват гърдите, взимат хормони и им пораства брада, обличат се и изглеждат като мъже, но не могат да правят деца. Във Великобритания пресата изнесе случай на жена, станала „мъж“, но не премахнала детеродните си органи и като мъж започнал/а хомосексуална връзка с друг мъж. Само че по едно време забременяла. Защото като пасивна страна в хомовръзката, истинското сексуално удоволствие за него/нея е участието в акта с вагината си. Между впрочем има и случаи на мъже, станали „жени“, но въпреки, че са се оказали в „грешното тяло“, не премахват половите си органи. По съображения, все пак те са източник на сексуално удоволствие.
Конвенцията изисква и въвеждане в училищата на съответни образователни програми. Децата трябва да възприемат съществуването на „социален пол“ и възможността някое вътре в себе си да усеща, че е попаднало в „чуждото тяло“. И ако това е така, те вече не могат да бъдат определяни в училище като момичета или момчета, а като „trasndgender“ (трансджендър – сега и този термин явно ще влезе лексикона на привържениците на теорията за „социалния пол“), и когато завършат обучението си, ще може да предприемат прехода към другия пол. Затова и в училищата в някои европейски страни вече има отделни тоалетни за транджендърни ученици. Лично аз имам внук, който наскоро завърши гимназия в Лондон, и в неговото училище има такива транджендърни ученици и трансджендърна тоалетна. – Те изглеждат отнесени, казва той, объркани, без приятели сред нормалните момчета и момичета.

Според психолози, въвеждането и практикуването на такива образователни програми в училищата е опасно, още повече, че проповядващите трансджендърната теория правят сериозни опити да наложат такива деца още на 16 годишна възраст да могат да се подлагат на хормонална терапия, а на 18 години и да могат да се подлагат на хирургическа интервенция, което е свързано с поемане на сериозен риск по отношение на това какъв живот ги очаква в бъдеще. Научни изследвания показват, че на такава възраст подрастващите са неспособни правилно да преценяват риска от необратима хирургическа намеса. А рисковете са големи. Чисто в здравен аспект, хормоналната терапия е свързана с повишаване на кръвното налягане, инсулти и инфаркти и други заболявания. В психологичен аспект, в много случаи преминалите необратима хирургическа трансформация на по-късен етап съзнават, че са направили грешка и изпадат в депресия. В Швеция, самоубийствата сред тези, които са предприели такава трансформация, в процентно отношение многократно надминават тези сред хората, определящи пола си само по-биологичен признак.

Д-р Мишел Кретеба, президент на Американския Педиатричен колеж, излага следния аргумент срещу „транджендърната“ теория по отношение на подрастващите. Тя посочва, че тъй като близнаците имат 100% идентичен ДНК, би следвало ако единият се изживява като трансджендърен, то така би трябвало и да е с другия. Но според едно мащабно изследване на близнаци в подрастваща възраст, само 28% са се заявили като попадащи в трансджендърна категория, което показва, че те са се поддали на външно влияние, и са по-скоро психологично объркани, а не „родени в грешното тяло“. Тя утвърждава, че е възможно подрастващи деца поради различни обстоятелства да имат психологични притеснения по отношение на пола си (и у нас децата наричат някое момиче „мъжкарана“ или някое момче „женчо“, което се отразява на психиката на потърпевшите), но в по-късен етап на живота си те преодоляват това.

България има свои исторически, религиозни, социални и културни традиции и норми, съгласно които полът на една жена или мъж се определя само по биологичен признак, а не по някакъв друг „социален“ признак, при който мъж може да се самоопредели и трансформира като „жена“ или жена да се трансформира като „мъж“. Българските парламентаристи трябва да се съобразят с това при обсъждането на Истанбулската конвенция, още повече, че ратифицирането й ще показва пренебрежение към нагласите на българското общество и може да има вредни за подрастващото поколение последици.

*Авторът е дипломат и живее в Лондон

Още по темата

 1. Трусове в столетницата Третият пол клати Корнелия Нинова Сергей Станишев предупредил съпартийците си, че ПЕС може да замрази членството на БСП

 2. БСП се разграничи от Станишев, гласува против „третия пол” (обзор) Левицата няма да подкрепи Истанбулската конвенция, въпреки натиска на ПЕС

 3. ВМРО за Карима Дели: Криворазбраната толерантност започна да ражда чудовища Воеводите с остра реакция към френската евродепутатка

 4. Пламен Киров, професор по конституционно право в СУ, пред „Труд“: Президентът може да блокира с вето Истанбулската конвенция

 5. Вижте как министрите спорят за Истанбулската конвенция (СТЕНОГРАМА) Ще има ли 12 пола, бракове от трети вид и какво е "джендър"

 6. Обновена Правителството прие Истанбулската конвенция Гейбракът клати коалицията Патриотите се противопоставиха на признаването на третия пол, подкрепиха ги и от ГЕРБ

 7. Натискат България да признае хомобраковете Нашият съдия в Страсбург - Йонко Грозев, един от основателите на соросоидния БХК, днес е уреден с огромна заплата

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

 1. слаба статия… дреме ми на оная работа дали например филип димитров или сергей станишев ще се дефинират като жени… тяхна си работа дали и кой ще ги клеца.
  въпросът е, че всяко насилие трябва да бъде наказвано, а не само това, че някой бил 6ит педераст….

 2. Аман от думи,нали сме в демокрация,да направим едно обществено допитване,наречено референдум,и ще видим кой кой е.Защо никой не говори за това?

  1. Грешка! Референдумите са ръженът на популистите и враг на ес демокрацията. Справка банановата монархия холандия.

 3. Правилно – референдум за ИК а не ратификация.
  Не мога да разбера защо толкова малко медии публикуват мнения срещу.

  Поздавам само хора дето са активисти на ЛГБТ които са „за“.
  Всички други са срещу! Дайте едно проучване на общественото мнение.

 4. Конвенцията може да е безобиден документ,но тя е ключалката на стаята на ужасите!

 5. Стига сте лаяли,назадничави диваци такива!Хората ви осигуряват толкова материал за размисъл,че дълго няма да се оплаквате от липса на занимания.Аз няма да си губя времето и ще се потопя в мисли кой от 31-те джендера от списъка на САЩ да си избера,та като стане задължително,да не се лутам.

 6. …ТРЕТИЯТ ПОЛ Е ГЕРБ ТОВА,
  ДРАГИ ГОСПОДА

 7. …БОКО от третият пол,
  Цветанов води мацки
  Ураааа….эа ЦСКА

 8. БОЙКО БОРИСОВ,
  БЪДИ ТОВА СЪЭДАНИЕ,
  НИЕ СМЕ ПРОТИВ ТЕБ

 9. Az edno se chudia – zoshto psihiatrite si molchat , kakva ,nauka’ e psihiatriata, kakvo ,lekuvat’ , kogo sa ,izlekuvali’ , oshte li polzuvat Freudistki metodi. Kak taka razlichnite …filii sa patologia, a homofiliata kakvo e !? Psihiatrite sa ovlasteni da ni vkarat za prinuditelno ,lechenie’ , a i imat vazhno mnenie v kriminalistikata, a samata specialnost e polozhena na pesachni dyuni !? Kak da veruvame na profesionalisti koito seki 10 godini si meniat uchebnicite i Mental heath disorders nomenclatures. Ne bidete lekoverni, pitaite kak i zoshto ! psihiatriata medicinska specialnost li e !?!

 10. Насилието над жените ,под каквато и форман и начин да се прилага ,да се осъжда безпрекусловно и с тежки наказания.Признаването на т.н.“социален пол“ е престъпление срещу природата и християнската религия.Мъжки и женски джендъри „на изолирани места и да се размножават колкото си искат“ Нека Светия Синод си каже думата.

  1. А насилието над мъжете?
   Да не се наказва или по леко да се наказва?
   Или ако някой насилник е гей, по леко ли да се наказва, както иска оон?

 11. Всичко това е извратено и се създава от психично-болни хора. Но няма спирка, те са навсякъде… Спасение няма. Само глобалното затопляне може да спаси света.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.