Кеф цена няма!

Най-скъпите вещи, които могат да се купят с пари

Предметите на разкоша като скъпи коли, телефони и обувки за призвани да доставят на притежателите си удоволствие и комфорт. Освен това те изпълняват и друга важна функция – на статус символи, демонстриращи високото обществено положение на собственика.

Неприлично богатите хора обаче често стигат до приумици, които граничат с разума. Ето няколко вещи, чиято цена може да шокира дори и изкушените:

ДОМ

„Антилия” в Мумбай: $2 млрд.

30-mukesh-ambanis-antiliaТози имот, назован в чест на митичния атлантически остров Антилия се намира в Мумбай, Индия. Достатъчно е да споменем, че само за поддръжката на огромното имение всекидневно е необходим персонал от 600 човека. В него живее семейството на магната Мукеш Амбани, милиардер и собственик на рафинерии. Сградата е конструирана да издържи на трус от 8 по Рихтер.

 

МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

iPhone Diamond Rose 32 GB: $8 млн.

30-iphone-4-diamond-rose„Диамантената роза” на iPhone е най-скъпият мобилен телефон в света за 2018 г. Цената идва не от 32-гигабайтовата памет и 8-мегапикселовата камера, които са си съвсем обикновени - както и всички останали функции на устройството. Това, което го отличава и го прави толкова скъп е богатата украса от диаманти. Те са розови и 500 на брой. Дизайнът е на Стюърт Хюз. (виж яхтата по-долу).

 

ЧАСОВНИК

Haute Joaillerie от Chopard: $25 млн.

30-most_exp_thingsЧасовникът е украсен с 15-каратови розови диаманти, 12-каратови сини диаманти и 11-каратови бели диаманти с формата на сърце. Часовете по циферблата са отбелязани с жълти диаманти.

 

 

 

РИСУНКА

„Глава на муза”, Рафаел: $47.9 млн

30-raffaello_sanzioПо първоначална експертна оценка тази рисунка с молив от Рафаел струва около 20 милиона долара. За всеобща изненада обаче на търг на Christie’s в Лондон през 2009 г. тя достига фантастичната сума от близо петдесет милиона долара.

 

 

 

 

 

 

ПАРФЮМ

DKNY Golden Delicious: $1 000 000

30-mediaВ цената влиза флаконът, изработен от бяло и жълто злато и украсен с 2 909 скъпоценни камъка, от които 2 700 кръгли бели диаманта с общо тегло 15.7 карата и 183 жълти сапфира с тегло 2.28 карата.

 

 

 

 

ФОТОГРАФИЯ

„Фантом”: $6,5 млн.

30-1Кадърът „Фантом” е заснет от Питър Лик. Продаден е на търг за 6.5 милиона долара, което го прави най-скъпата фотография в историята, задминавайки предишния рекорд - ”Рейн II” на Андреас Гурски, която бе продадена през 2011 година за $ 4,3 милиона.

 

 

 

ЯХТА

History Supreme: $4,8 млрд.

30-history-supreme-yachtЯхта, в чиято конструкция са вложени 100 тона злато и е украсена с кости от тиранозавър, миниатюрни метеорити няма как да е евтина. Купувачът й до днес остава анонимен. Знае се само, че е заможен бизнесмен от Малайзия. Дизайнерът е Стюърт Хюз.

 

 

 

ХОТЕЛСКА СТАЯ

Royal Penthouse Suite: $65 000

30-royal-penthouse-suiteНай-скъпата нощувка в света е в апартамента Royal Penthouse Suite на хотел President Wilson в Женева - $65 000 за една нощ. Този апартамент заема целия последен осми етаж на хотела. Пентхаузът се състои от 4 спални, множество гостни, библиотека, конферентна зала за 26 човека, 7 бани с вани, собствен фитнес център, билярд, джакузи, роял Steinway. Обслужва се от личен готвач и помощен персонал.

 

ИМЕ НА ДОМЕЙН

Insurance.com: $35,6 млн

30-httpИмето на сайта за застраховки бе обявено на търг през 2010 г. Първоначално сайтът съществува само като застрахователна компания, продаваща полици директно на клиенти. През 2010 г. я закупува фирмата Quinstreet и разширява уебсайта като медия и технологичен портал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл