Джоан Роулинг шокира с герои гейове

Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Българският народ не е див и варварски, братя Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Над 150 ранени и 50 арестувани при масовите бунтове в Каталуния

10-те домакински задължения, които горят най-много калории

БДЖ пуска пак временно спрените влакове в страната

СЕМ назначи Антон Митов за временен директор на БНР

Бум на лазерната епилация сред мъжете Технологията в обезкосмяването Duetto MT Evo е у нас благодарение на Jewel Skin Clinic

Турското външно министерство: Кюрдите нарушават примирието

Глория с нови кадри с любимия

Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Несебър

КЗК спря далаверата за 12 млн. лв. на зелените и МОСВ

С със свое решение Комисията за защита на конкуренцията спира скандална обществена поръчка, която на практика е подарък от Министерството на околната среда и водите за зелените.

Според комисията процедурата е незаконосъобразна. Решението е взето на 14 март и е публикувано снощи. Както „Труд“ писа в свое разследване през декември, поръчката е за стойност от близо 12 милиона лева, а историята с нея започва още през август миналата година. Обявена е от Изпълнителната агенция по околна среда към МОСВ. Целта е събиране на информация за разпространението на видовете в България, която след това ще се предаде на ЕК и на тази база да се установи: Достатъчна ли е площта на мрежата „Натура 2000“ в България или тя следва да бъде увеличена и колко лошо е състоянието на видовете и местообитанията в България и ако е така, какви допълнителни ограничения и забрани следва да бъдат въведени?

След серия обжалвания и редица нарушения на Закона за обществените поръчки процедурата бе прекратена. На 28 ноември 2016 г. тя е обявена отново – при същите условия, въпреки че е очевидно, че е правена, за да бъде спечелена от шепата екологични организации от коалиция „За да остане природа в България“. Тези субекти и хората зад тях традиционно печелят големите търгове и прибират милиони лева от държавния бюджет.. Сега КЗК пресича техните апетити, което вероятно ще доведе до поредните улични протести, уж за защита на българската природа.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. браво на кзк. тия зелени трябва да ги спират, щото иначе ще окрадат де що има пари в тая държава

  2. като цяло „подарък от Министерството на околната среда и водите за зелените“ е абсолютен абсурд и добре , ч еима решение този подарък да се вземе обратно

  3. Браво. Време е да се разтури този кошер, в който са се набутали само хора от партията на Зелените свързани пряко с щедро финансираното от Швейцария НПО За да остане природа в България. В това министерство са се събрали само такива хора и отпускат милиони левове от нашите пари по безумни проекти на тия хора и организации. Могат ли да ми дадат пример или някакви данни след тяхната поява колко милиона са изхарчени и усвоени от тях и по какъв начин са помогнали за запазване на природата.

  4. Май хванаха тук хората на Тома Белев по бели гащи. Сега трябва да има обвинения и най-малко оставки.

  5. Мед ми каое на сърцето като знам, че Тома Белев и подопечните му викачи сега газ пикаят от яд.

  6. От години МОСВ толерира НПО-тата, близки до Зелените. Добре че все пак има орган в страната, който може да спре изтичането на държавни средства по кухите поръчки, в които хората на Белев са се специализирали.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.