Умряла овца вдигна ветеринари в Шуменско

МВнР с препоръки към българите в Япония заради рекордните жеги

Решават проблема със 100-милионен дълг на „Топлофикация София“ Вземания на дружеството ще постъпват директно в “Булгаргаз”

Екатерина Захариева: Честит професионален празник на българските дипломати

Брюксел към държавите от ЕС: Гответе се за провал на преговорите по Брекзит

57 непълнолетни родилки в Шуменско С 10% намаля раждаемостта

Щети за 7 млн. лева са нанесли пороите в Монтана Местната управа иска от правителството средства за ремонти

Шефът на КЕВР Иван Иванов за спряната сделка с ЧЕЗ: Нямам никакви притеснения

ГЕРБ поискаха президентът да докаже, че служебното правителство е събрало 1,6 млрд. лева просрочени вземания

Инерком: Изненадани сме от решението на КЗК

Топлофикация София и Булгаргаз се споразумяха за дълговете на общинското дружество

Над 20 пациенти изследвани с най-новия томограф в Търновско

73-годишен мъж изчезна в морето

Хванаха след гонитба три хлапета, откраднали и върнали автомобил

Министър Петкова за спряната сделка с ЧЕЗ: Държавата си е на мястото

КЗК спря далаверата за 12 млн. лв. на зелените и МОСВ

Зелените за пореден път извиха ръцете на държавата, като преди това организираха кампания с фалшиви новини за Пирин.

С със свое решение Комисията за защита на конкуренцията спира скандална обществена поръчка, която на практика е подарък от Министерството на околната среда и водите за зелените.

Според комисията процедурата е незаконосъобразна. Решението е взето на 14 март и е публикувано снощи. Както „Труд“ писа в свое разследване през декември, поръчката е за стойност от близо 12 милиона лева, а историята с нея започва още през август миналата година. Обявена е от Изпълнителната агенция по околна среда към МОСВ. Целта е събиране на информация за разпространението на видовете в България, която след това ще се предаде на ЕК и на тази база да се установи: Достатъчна ли е площта на мрежата „Натура 2000“ в България или тя следва да бъде увеличена и колко лошо е състоянието на видовете и местообитанията в България и ако е така, какви допълнителни ограничения и забрани следва да бъдат въведени?

След серия обжалвания и редица нарушения на Закона за обществените поръчки процедурата бе прекратена. На 28 ноември 2016 г. тя е обявена отново – при същите условия, въпреки че е очевидно, че е правена, за да бъде спечелена от шепата екологични организации от коалиция „За да остане природа в България“. Тези субекти и хората зад тях традиционно печелят големите търгове и прибират милиони лева от държавния бюджет.. Сега КЗК пресича техните апетити, което вероятно ще доведе до поредните улични протести, уж за защита на българската природа.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. браво на кзк. тия зелени трябва да ги спират, щото иначе ще окрадат де що има пари в тая държава

  2. като цяло „подарък от Министерството на околната среда и водите за зелените“ е абсолютен абсурд и добре , ч еима решение този подарък да се вземе обратно

  3. Браво. Време е да се разтури този кошер, в който са се набутали само хора от партията на Зелените свързани пряко с щедро финансираното от Швейцария НПО За да остане природа в България. В това министерство са се събрали само такива хора и отпускат милиони левове от нашите пари по безумни проекти на тия хора и организации. Могат ли да ми дадат пример или някакви данни след тяхната поява колко милиона са изхарчени и усвоени от тях и по какъв начин са помогнали за запазване на природата.

  4. Май хванаха тук хората на Тома Белев по бели гащи. Сега трябва да има обвинения и най-малко оставки.

  5. Мед ми каое на сърцето като знам, че Тома Белев и подопечните му викачи сега газ пикаят от яд.

  6. От години МОСВ толерира НПО-тата, близки до Зелените. Добре че все пак има орган в страната, който може да спре изтичането на държавни средства по кухите поръчки, в които хората на Белев са се специализирали.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.