Ким призова корейците да ядат по-малко

В мотивите на Ким Чен Ун за извънредните мерки се посочват международните санкции, стихийните бедствия и епидемията от COVID-19.

Намаляването на апетита трябва да продължи до 2025 г.

Пхенян затвори границата с Китай в началото на пандемията

Правителството на Корейската Народно-Демократична Република, оглавявано от диктатора Ким Чен Ун, отправи призив към гражданите на страната да започнат да се хранят по-малко, предаде електронното издание на таблоида “Дейли Мейл”.

Препоръката съдържа и времево условие за намаляването на апетита - 2025 г., когато се очаква страната официално да отвори границата си с Китай. Пхенян взе едностранно решение за затваряне на сухопътните връзки с Поднебесната империя още с обявяването на епидемията от коронавирус в началото на 2020 г.

Тази стъпка обаче се оказа практически фатална за икономиката на Северна Корея, която изпадна в сериозен недостиг на вносни китайски стоки и продукти. Според азиатски източници, цитирани от “Дейли Мейл”, недостигът на храна вече оказва сериозни проблеми за живота на обикновените севернокорейци, мнозинството от които се тревожат как ще изкарат традиционно тежката зима на полуострова.

Перспективата тези ограничения да се проточат още години изглежда още по-отчайваща, посочва изданието.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия