Ким Чен Ун: Северна Корея е военна сила от световна класа

Ким Чен Ун

Разполагащата с ядрен арсенал Северна Корея е „военна сила от световна класа“. Това заяви лидерът на режима в Пхенян Ким Чен Ун на военния парад, посветен на 70-годишнината от създаването на Въоръжените сили на изолираната комунистическа страна, предаде АФП.

Севернокорейският лидер, който наблюдава бързия напредък в програмите на страната за ядрени и балистични ракети, се обърна към развеселена аудитория на площад „Ким Ир Сен": „Ние успяхме да се покажем като военна сила от световна класа".

Само ден преди откриването на Зимните олимпийски игри в Пьончан в Южна Корея, северният й съсед организира мащабен военен парад, който може да бъде проследен на живо в социалната мрежа Туитър. От разпространените кадри може да се видят десетки военни превозни средства и войници в конвой.

Събитието в Пхенян е свързано с с отбелязването на 70-годишнината от създаването на въоръжените сили на изолираната комунистическа държава. В мащабния военен парад са задействани около 12 000 войници, артилерия и други оръжия. Той се провежда на летище в близост до столицата, съобщиха по-рано медии, позоваващи се на източници от правителствените кръгове в Сеул.

Коментари

Задължително поле