Кирил Ананиев: Разбрахме се да работим като партньори и да си помагаме

На срещата при премиера се разбрахме да работим като партньори и да си помагаме. Това каза пред журналисти здравният министър Кирил Ананиев след среща с премиера Бойко Борисов, представители на БЛС, БЗС и НЗОК относно подписването на Националния рамков договор (НРД) за 2018 г.

„На срещата присъства министърът на финансите Владислав Горанов. В 17.00 часа ще се състои церемония по подписване на НРД. Там ще разкажем подробности по НРД, те са такива, каквито договорихме по време на разговорите с двата Съюза. Разбрахме се да работим като партньори и да си помагаме през целия период на годината в рамките на изпълнението на бюджета на Касата за 2018 г.“, заяви здравният министър.

Попитан има ли промяна в параметрите на НРД, Ананиев заяви, че няма такива. „На всички въпроси ще отговоря в 17.00 часа. Ще ви кажа как предлагаме да се реши въпросът със задълженията на НЗОК“, коментира той.

Д-р Венцислав Грозев, председател на БЛС, заяви, че ще бъдат доволни тогава, когато подпишат НРД.

„Действително това, което се проведе като разговор, съвместно с премиера, който беше гарант на срещата, определено носи своя обнадеждаващ ефект“, каза д-р Грозев.

От своя страна д-р Николай Шарков, председател на БЗС, каза, че излиза с оптимизъм от срещата.

Коментари

Задължително поле