Кметът на Шумен благодари за потушаване на пожара в гумено депо

Снимка: Авторът

РИОСВ:Няма замърсяване на въздуха

Кметът на Шумен Любомир Христов изказа благодарност към всички спомогнали за бързото потушаване на пожара в депото за непотребни автомобилни гуми. Както "Труд" писа , гумите пламнаха във вторник и тепърва ще се изясняват причините, довели до огъня.

Градоначалникът се обръща екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на ОДМВР-Шумен и КАТ, Военното формирование 54060, на „Спешна помощ“ и на председателя на Съвета на директорите на фирма „Видеолукс холдинг“ Тодор Белчев за бързата реакция.

На място се отзоваха 6 пожарни коли с екип от 35 пожарникари от Шумен, Нови пазар и Велики Преслав заедно с ръководителя на пожарната комисар Иван Иванов, 25 служители на полицията и КАТ заедно с директора Ялчън Расим, екип на Центъра за спешна медицинска помощ, цялото кметско ръководство, ръководството на Общинския щаб за защита при бедствия и арии и заместник-областният управител Петко Шаренков.

Само за 3 минути след поисканото съдействие от ръководството на фирма „Видеолукс холдинг“ изпратиха фадрома, с която беше ограничено разпространението на пожара. "Без тази машина потушаването щеше да бъде невъзможно и опасността огънят да се разпространи и да създаде сериозен проблем на града, беше напълно реална. Затова от ръководството на общината още веднъж изказват своята благодарност към всички, които взеха участие и помогнаха за предотвратяването на евентуални екологични последствия", казва кметът.

От общинската администрация съобщават още, че ще бъде въведено дежурство за наблюдение до окончателно овладяване на ситуацията.

След незабавната проверка на място за замърсяване на атмосферния въздух не са констатирани отклонения в показателите на атмосферния въздух, съобщават от РИОСВ. Данните са обобщени от измерването по 26 показателя от замерването на специализирана апаратура за измерване при аварийни ситуации на Регионалната лаборатория в Шумен.

Коментари

Задължително поле