Новакът „Царско село“ представи каре нови

Караянчева в Баку: Пристъпваме към ротационното председателство ПАЧИС с чувство на висока отговорност

Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Наказаха 42-годишна магистралка с 500 лв. глоба

Кметът на Шумен награди 13 отличници

Градоначалникът на Шумен Любомир Христов награди 13 първенци на випуск 2017 г. в Деня на българската просвета и култура. Отличниците, гордост за града, получиха грамоти и ленти в цветовете на знамето на Шумен. По време на тържествената церемония всеки от зрелостниците беше съпроводен от първокласник до сцената на площад „Кристал“, а на вълнуващия момент станаха свидетели стотици ученици, учители и родители.

unnamed-24„Може би ще заминете далеч от Шумен, за да продължите вашето образование, но вярвам, че всеки един от вас ще запази дълбоко в себе си днешния ден. Вярвайте в себе си, борете се с трудностите. Вярвам, че не е далеч мига, в който някой от вас ще бъде на моето място и ще награждава тези деца, които ви съпроводиха на сцената“, каза кметът Христов.

Най-добрите ученици на Шумен са от всички училища. Георги Атанасов завършва с отлични резултати СУ „Сава Доброплодни“, профил „Изкуства“, има спечелени награди от национални и международни състезания в областта на математиката и информационни технологии. Стефани Стефанова е възпитаник на СУ „Панайот Волов“, профил „Технологичен – Информационни технологии“. Като доброволец работи по проблемите на подрастващите. Рукие-Айше Егели завършва ПМГ „Нанчо Попович“, профил „Природоматематически“ с отличен успех. Ереджеб Хасанов е от Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“, професия „Програмист“. Елиз Басри завършва СУ „Васил Левски“, профил „Природоматематически“. Мерай Милкова завършва Професионална гимназия по облекло и хранене „Проф. д-р Асен Златаров“, професия „Ресторантьор“. Николай Николов е възпитаник на

unnamed-25Професионална гимназия по строителство и е с постигнати отлични резултати през целия курс на обучение.
Даниела Йорданова завършва езиковата гимназия „Никола Вапцаров“ и е определена за първенец на Випуск 2017 с отличен успех за целия период на обучение. Притежава немска езикова диплома с ниво C1 на всички компоненти. Фетие Рагуб е зрелостник от СУ „Трайко Симеонов“ с отлични резултати. Едиз Хасанов завършва Професионална гимназия по икономика, специалност „Оперативно счетоводство“. Удостоен  е с призови места и награди на състезания и олимпиади в професионалното направление.

Мирослава Драмбозова завършва СУ „Йоан Екзарх Български“. С отличен успех е и е ежегоден участник в общинските и областните кръгове на олимпиадите по български език и литература. През т.г. Мирослава постигна отличен резултат в Националната олимпиада по испански език. Севдалина Димитрова е възпитаник на Професионална гимназия по селско стопанство, професия „Организатор на туристическа агентска дейност“. Неждет Исмаилов завършва 12-ти клас в Средното духовно училище „Нювваб“-Шумен.
Празникът в Шумен продължи с шествие на ученици и просветители по централния бул.“Славянски“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.