Кои прически състаряват 

Цветът на косата е особено важен за всяка жена. Идеалната боя може да подчертае красотата на дамата и да прикрие някои от нейните несъвършенства. От друга страна, някои цветове имат обратен ефект, защото „скриват“ най-добрите черти на лицето. Добре известно е, че прическата е тясно свързана с самочувствието, така че изборът на правилния цвят със сигурност е от голяма значение.

 

1. Твърде тъмен цвят 

Забелязали ли сте, че когато даден обект е поставен пред тъмен фон, неговите характеристики се забелязват по-ясно? Същото се случва и с нашето лице. Когато боядисаме косата си с монотонен черен цвят (без ивици или акценти), нашите „несъвършенства“, като фините линии, се открояват. Ако харесвате по-тъмните нюанси, тогава тъмният кестен е по-добра алтернатива от черното.

 

2. Напълно различен от естествения ни цвят 

Какво може да ви накара да изглеждате по-възрастна: русата или кестенявата коса? Отговорът зависи от няколко фактора. Не трябва да променяте рязко естествения си цвят на косата. Драстичните промени може да не са подходящи за цвета на кожата ви, което от своя страна ще ви накара да изглеждате по-стари.
Ема Стоун е типичен например за това. Естественият й цвят е русият и с него изглежда поне 5 години по-млада, отколкото с тъмния.

 

3. Наполовина сива, наполовина боядисана коса 

Ако си мислите, че сивата коса придава години, това е само мит. В действителност, жените с естествено сива коса са достойни за възхищение. Обикновено тези дами изглеждат удивително, изпълнени с живот и достолепие. Със сигурност може да се твърди, че естественото е на мода.

Въпреки това, някои жени преминават през междинна фаза, която е характерна с побелели корени и боядисани краища. В действителност, по този начин, те изглеждам много по-стари. Опитайте да носите косата си къса с естествен цвят и с модерна прическа, така ще изглеждате много по-млада.

 

4. Небоядисани корени 

Боядисването на цялата коса изисква постоянна поддръжка, тъй като корените се появяват почти веднага. Въпреки това, не всеки има времето и възможността да се справя с тази рутина. За да не изглеждате по-възрастни поради липса на грижи, можете да изберете някой стил, според който корените ви нарочно трябва да са по-тъмни, като стила Омбре. По този начин можете да пуснете косата си да расте естествено и едновременно с това да има свеж вид през цялото време.

 

5. Червеникави нюанси 

Червените тонове могат да седят изключително елегантно на косата. Въпреки това, поддръжката им обикновено е скъпа, тъй като цветът избледнява доста бързо и прическата изглежда незавършена. Освен това, сивата коса има тенденция да се откроява още повече, когато е съчетана с нюанси като червеникав-кестен или бургундско червено.

Една добра алтернатива е да изберете ягодова блондинка, която е съчетание между русо и червено. Така ще придадете по-топъл и по-ярък вид на лицето си.

 

6. Платинена блондинка 

Почитател ли си на този нюанс? Ако е така, по-добре помисли пак. Платинената блондинка е студен цвят, който не изглежда добре на светла или розова женска кожа. Този нюанс придава на дамите скучен и възраст външен вид. Съществувам много и различни варианти на русото, от които можете да изберете. 

Коментари

Задължително поле