Кола за народа от Италия

FIAT пуска Grande Panda с широк избор от задвижващи системи

Ще има както хибриди, така и версии на газ пропан-бутан

През 80-те години Fiat Panda завладя сърцата на шофьорите в цяла Европа като изгоден и практичен малък автомобил с четири врати. Сега италианската кола на народа се възражда за нов живот. И отново ще предложи на потребителите това, което им е нужно за всекидневния транспорт – удобство и функционалност. Предвидена е богата гама от задвижващи системи – хибридни, електрически и дори на газ пропан-бутан. 

Светлото бъдеще на практичния модел бе смело афиширано от FIAT с представянето на Grande Panda. С дължина от 3,99 метра новият автомобил значително надвишава размерите на познатата Panda. Общото с нея е името и ъгловатият силует. Фактът, че италианците не показват малка градска кола, а почти 4-метров кросоувър, е знак, че в пазарната политика няма никакви сантименти към миналото, а се залага на актуалното търсене. В момента клиентите купуват много повече кросоувъри, отколкото традиционни хечбеци.

Новият автомобил е базиран на глобална платформа, даваща възможност на FIAT да разшири продажбите си в световен мащаб. С представянето на Grande Panda марката започва своя преход към глобалните общи платформи, които покриват всички региони на света, с произтичащите от това предимства. Моделът е идеално предложение за семействата и градската мобилност във всяка страна, каквато е целта на производителя.

Grande Panda е първият нов продукт в семейството на FIAT и ще бъде последван от пускането на един нов автомобил всяка година до 2027 г. Бъдещата гама е проектирана да завладее улиците и да задоволява изискванията на рзличен тип потребители. Иновативният подход на FIAT е да създава автомобили на глобалната многоенергийна платформа STLA Smart, която работи във всеки регион по света. Това ще позволи на марката да конструира много различни превозни средства и да отговаря на нуждите на клиентите по целия свят.

Grande Panda се откроява от другите автомобили от B-сегмента със своята компактност (дължина само 3,99 метра при средна дължина в сегмента 4,06 м). Автомобилът се отличава с изчистени линии и добре организирано пространство. Новият модел на FIAT може да превозва до петима души. С цел да излъчва сила и категоричен характер, пространството изглежда здраво и структурирано. Клиновидният и динамичен дизайн на каросерията е подчертан от ясно изразените профилни линии.

Външният вид комбинира структурирани линии, меки и солидни повърхности, които подчертават здравата каросерия.
Италианското усещане незабавно изпъква благодарение на емблематичния дизайн. Компактният автомобил ще се предлага с ярки цветове, един от които ще бъде жълт. Отстрани, силуетът на Grande Panda напомня за Panda от 80-те години с типичната неоспорима, самоуверена привлекателност.

Със специален и нов дизайнерски език Grande Panda оформя бъдещето на FIAT сега. Това е част от стремежа на марката да предостави на клиентите по целия свят уникален автомобил, който изразява всичките си ценности чрез своя отличителен дизайн.

 

Кросоувър вместо хечбек

Почит към оригинала

 

В знак на почит към класическия модел FIAT Panda 4x4 върху страничната част на новия модел Grande Panda буквите Panda са отпечатани с триизмерен релеф на вратите. Те отразяват околната среда и съживяват долната част на каросерията. За да се създаде кристален ефект, черното квадратно лого е свързано с графиката на пътническото отделение, създавайки ефект, при който четирите букви FIAT се превръщат в четири ленти, които обикалят около автомобила.

Задната част също се отличава със смел характер благодарение на изпъкналите калници, наклона на прозорците, цялостното оформление на задното стъкло и стоповете, които придават на Grande Panda защитен и стабилен външен вид и здраво стъпване на земята. Обемът е увеличен благодарение на интегрирането на лъскава черна рамка с триизмерните букви на Panda - дизайнерска почит към оригиналната Panda. За да поддържат темата за геометрията от 80-те, съчетана с футуристичен стил, 1-инчовите алуминиеви джанти с диамантен ефект са подсилени от завладяващ, стилизиран X дизайн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили