Колоездач на 2,5 г. в акция "Да пазим нашите деца"

Ученици предупредиха над 80 шофьори Нови пазар и Каспичан

Момченце на 2 г. и половина стана най-малкият участник в атрактивната полицейска акция от тази седмица в Шуменско "Да пазим нашите деца". В нея, както "Труд" писа, малчугани спират водачи, раздават съвети за безопасно шофиране и им подаряват сенници и поучителни листовки. В град Каспичан малкият Самуил управлявал велосипеда си в центъра и забелязал каките и батковците, които с помощта на униформени спирали автомобилите. Веднага пожелал да се включи и докато учениците съветвали водачите, той им раздавал подаръците. Униформените били впечатлени, че хлапакът е изряден велосипедист с каска. Майка му Цветомира Мартиньом била сигурна, че Самуил явно ще реализира нейното несбъднато желание да облече полицейска униформа.

Над 80 водачи от Нови пазар и Каспичан са получили съвети за пътна безопасност през последните два дни от деца, съобщиха от полицията. Децата пречупват през своя речник и опит на улицата правилата. Най-нестандартното предупреждение било от пърокласникът Александър, син на полицайка, който призовал един от шофьорите: "И не се блъскате в дърветата!"

Преди началото на новата учебна година на територията на област Шумен са проведени работни срещи с просветния инспекторат и кметовете на всички 10 общини. Обсъдени са мерките за гарантиране на сигурността на учениците, родители и близки за първия учебен ден и недопускане на нарушения на обществения ред. Уточнени са начините за бърза връзка между училищните ръководства, фирмите за охрана и районните полицейски управления. Предоставени са списъци с имена и телефони на полицейските и младши полицейските инспектори, които обслужват районите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България