Комисар Тенчо Тенев: Най-вероятно над 200 000 автомобила ще напуснат София за празниците

По време на почивните дни до всички молове ще има полицейски екипи, които ще регулират движението. Това каза началникът на „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев на брифинг във връзка с предприетите от МВР мерки за опазване на обществения ред по време на предстоящите празници.

„Очаква се засилен трафик на всички изходи на София – най-вероятно над 200 000 автомобила ще напуснат столицата, затова на всички изходи ще имаме по два екипа, които ще пускат зелена вълна на всички хора, които напускат столицата. До всички молове също ще има наши екипи, които ще регулират движението, защото там трафикът е изключително засилен през последните дни“, заяви комисар Тенев.

Той посочи, че през почивните дни ще има засилено полицейско присъствие и масово ще се проверява за употреба на алкохол и наркотични вещества и за превишаване на скоростта. „Ще изкараме много камери и през светлата, и през тъмната част на денонощието. Следим стриктно времето, като се очаква то леко да се влоши. Така че моят призив е водачите да заредят автомобилите си с достатъчно гориво и да се заредят със спокойствие, когато напускат столицата“, заяви комисар Тенев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България