Комплект от отлежали уискита пуска дестилерия Brora за повторното си отваряне

Лимитираната серия е само от 300 комплекта срещу 41 400 долара всеки

300 комплекта с отлежало уиски пуска при повторното си отваряне шотландската дестилерия Brora, която през 1983 г. спира работа след 150 години производство. Комплектът Brora Triptych съдържа три различни уискита, включително най-старото публично издание от дестилерията. След затваряне на дестилерията бъчвите с отлежалите й питиета стават много търсени от колекционерите, а собствениците й решават да започнат отново производство.

За да рекламират новата си дейност инвеститорите пускат в продажба част от последните останали отлежали питиета от предишната дейност на дестилерията.

Най-старото уиски от поредицата, Elusive Legacy, е на 48 години и е с вкус в „ретро стил“. 43-годишният Age of Peat, е от Highland епохата, а 38-годишният Timeless Original, има класическата восъчност, с която Brora е най-известна. Заложен година преди затварянето, той представлява част от окончателния останал оригинален запас на Brora.

Във всеки от 300-та комплекта пуснати в продажба са включени и покани от главния дестилатор на Brora Стюарт Боуман за посещение на дестилерията и преживяване от първа ръка.

Уискитата са представени в кристални графини, покрити с кристални запушалки Glencairn и представени заедно в красива презентационна кутия, издълбана от пепел от Обединеното кралство.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме