Коронавирусът ще струва на глобалната застрахователна индустрия 203 милиарда долара

Британският застрахователен пазара Lloyd's of London прогнозира, че пандемията от Covid-19 ще струва на глобалната застрахователна индустрия приблизително 203 милиарда долара.

Световният лидер на застрахователния и презастрахователен пазар заяви, че "прогнозните загуби, които ще бъдат покрити от застрахователната индустрията в резултат на Covid-19 са приблизително 107 милиарда долара, което се равнява на годините с най-големи застрахователни претенции, като например времената, когато имаше катастрофални бурии.

"Важното е, тези природни катастрофи бяха географски ограничени събития, случващи се в течение на часове и дни, което се различава значително различни по своето естество от настоящото глобално, системното и дългосрочно въздействие на Covid-19", отбелязва Lloyd's.

Застрахователният гигант добави, че "за разлика от други събития, застрахователният бранш също така ще преживее спад в инвестиционните портфейли от приблизително 96 милиарда долара, което ще доведе до обща прогнозирана загуба на застрахователната индустрия от около 203 милиарда долара“.

Джон Нийл, главен изпълнителен директор на Lloyd's, каза: "Глобалната застрахователна индустрия изплаща много широк спектър от политики за подкрепа на бизнеса и хората, засегнати от Covid-19. В момента само пазарът Lloyd's of London се очаква да изплати застрахователни вземания в размер на около 4,3 млрд. долара, което го прави едно от най-големите плащания на пазара досега".

Това ще изравни изплатените застраховки след терористичните атаки в САЩ на 11 септември през 2001 г. и комбинираното въздействие на ураганите Харви, Ирма и Мария през 2017 г., като всички те доведоха до подобни плащания от Lloyd's.

Компанията предупреди, че тези загуби могат да нараснат още повече, ако настоящите блокади и карантини продължат още едно тримесечие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят