Костадинов е включен в списъка на сайта "Миротворец". Той: Не ме е страх!

Костадин Костадинов е включен в списъка на украинския сайт "Миротворец" с "врагове на Украйна". Лидерът на "Възраждане" е обявен за „агент на влияние на Русия в България“.

„Провокатор, лъжец, политически аферист и популист. Участва в информационно-пропагандистките операции на Русия срещу Украйна и България“, посочват от сайта.

Костадинов е обвинен в „сътрудничество с руските агресори по време на войната срещу Украйна, която фашистка Русия е започнала вероломно“. Ето какво още се твърди за него:

"Руски агент на влияние в България. Участва в информационно-пропагандни специални операции на Русия срещу Украйна и България. Сътрудничи с руския агресор по време на войната срещу Украйна, коварно започната от фашистка Русия.

Манипулира обществено значима информация в интерес на руския агресор.

Целенасочени действия, насочени към унищожаване на доказателства за извършване на престъпления от руския агресор, създадени от него терористични организации и съучастници на режима в Кремъл срещу Украйна и нейните граждани.

Прякор: Костя Копейкин (прякорът е получен през 2018 г. за продажност и проруски настроения), пише "Миротворец".

Костадин Костадинов, лидер на българската популистка партия "Възраждане", говори в подкрепа на Москва. Той настоява за излизане на България от НАТО и Европейския съюз (ЕС)."

През 2022 г. за действия, насочени срещу националната сигурност на Украйна, той е задържан в Одеска област от украинските специални служби. След извършване на необходимите следствени действия и документиране на фактите за антиукраинска дейност, Костадинов беше позорно експулсиран от Украйна със забрана да я посещава за срок от 10 години, четем на украинския сайт.

Самият Костадинов коментира новината за включването му в списъка във фейсбук. "Не ме е страх и това няма да ме спре да повтарям: СВОБОДА за българите в Южна Бесарабия! Южна Бесарабия е българска и тя трябва да бъде част от българската държава", написа лидерът на "Възраждане".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България