КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Проверяват нагъл грабеж на цигани с маски, атакували шофьор и влезли в колата му

Билярден клуб спипан да работи тайно в Горно Езерово

Засилени мерки за контрол на ромите да спазват самоизолация, са взети от страна на МВР в бургаското гето. Около него, в квартал "Комлука" са поставени КПП та. Има и пеши- патрули, които следят за спазването на реда. Това съобщи старши комисар Радослав Сотиров, шеф на ОД на МВР.

Прокуратурата ще гледа под лупа и скандален случай, станал в гетото, преди да го завардят полицаи. Има сигнал, че шофьор пътувал към близък обект, когато спрял защото циганин с маска му препречил пътя. В това време друг маскиран се вмъкнал светкавично в колата и му обрал портмонето и вещи, които се изпречили пред погледа му. Инцидентът все още се проверява от полицията, казаха магистратите за "Труд".

От прокуратурата уточниха още, че засега единственият случай на нарушаване на карантината от роми е на билярден клуб в квартал "Горно Езерово", където собственикът се опитал да хитрува и ромите продължили да се събират да играят и след забраната. Собственикът поставил даже и съгледвач, който да обажда за полицаи. Заговорът обаче е бил разкрит и "хитрецът" отнесъл солена глоба.

До момента има само един случай на ромски размирици- в Царево. Трима гардове от колекторска фирма отишли в гетото да търсят двама длъжници, но били посрещнати с колове и камъни от местните. Оказало се, че малко преди тях, други служители на такава фирма ходили да си събират заемите и затова населението било "подготвено." Цяла орда роми хукнала по улиците на Царево и гонила гардовете чак до офиса им. Те обаче били с кола и се измъкнали. Местни жители направили клипчета с мобилните си телефони- как в падащия мрак войнствена тълпа с колове се носи край тях.

Поради обявените големи глоби за ровене в казаните, засега край тях в Бургас е спокойно. Ромите бяха цяла "боклукчийска мафия" и дебнеха край кофите за боклук. Сега обаче ги затруднява и друг факт- контейнерите за боклук са нови, с капаци и автоматично отваряне с крак.

Коментари

Задължително поле