Кралицата и Бекъм - експерти по коли втора ръка

При покупка на употребявани автомобили англичаните са готови да послушат съвета на знаменитости без книжка

Англичаните продължават да поднасят изненади не само с опитите си да (не) излязат от Европейския съюз. Ако могат да се обърнат към някоя знаменитост за препоръка при покупка на употребяван автомобил, жителите на Великобритания биха поискали съвет от... членовете на кралското семейство.

С специална анкета Кралица Елизабет II се нарежда на трето място по доверие сред ВИП-личностите по отношение на мнението им за употребявани автомобили. Тя е преминала обучение за шофьор и е работила като механик още като принцеса по време на Втората световна война. Кралицата никога не се е явявала на изпит за книжка, защото е единственият жител на Великобритания, който не е подвластен на закона за движение по пътищата. Тя не се нуждае нито от книжка, за да шофира, нито от международен паспорт, за да пътува зад граница.

Сред купувачите на коли втора ръка с още по-голямо доверие от кралицата се ползва двойката принц Уилям и Кейт Мидълтън. Но най-големият „спец“ по употребяваните коли сред знаменитостите неочаквано се оказва 93-годишният изследовател на дивата природа Дейвид Атънбъро, добил световна известност с научно-популярните си филми. Но и той, като кралицата, никога не е имал шофьорска книжка.

Купувачите на стари коли са готови да послушат и съветите на музикантите от „Куин“, футболната звезда Дейвид Бекъм и актрисата Джуди Денч. С по-малко доверие се ползват политиците Джереми Корбин, Найджъл Фарадж и премиерът Борис Джонсън, чийто авторитет по темата е приблизително колкото на Виктория Бекъм.

Коментари

Задължително поле