Кралица Елизабет Втора получи ограничителна заповед срещу дронове за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Управлението за гражданска авиация на Великобритания (CAA) официално забрани да бъдат пускани дронове над замъка Уиндзор и околността на 19 май, когато ще бъде сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, както и на следващия ден, пише в. "Дейли експрес".

"Нейно Величество беше уведомена, че е поискано ограничение за дронове над замъка в деня на сватбата и даде своето одобрение", казва неназован дворцов източник.

Според забраната летателни апарати, в това число и дронове, не могат да прелитат на височина под 2500 фута (1 фут - 30,48 сантиметра) над замъка Уиндзор и в непосредствена близост в деня на сватбата. Ограничението важи и за следващия ден.

Полицията на долината на Темза, която отговаря за безопасността, ще разчита и на обществеността да следи за потенциални нарушители, които управляват дронове в деня на сватбата.

Органите на реда отправят призив към десетките хиляди хора, които се очакват в големия ден, да бъдат бдителни и да подават навременни сигнали, ако забележат излитащи дронове.

От полицията се опасяват, че малките безпилотни апарати могат да бъдат използвани от папараци, опитващи се да заснемат сватбеното шествие по улиците на Уиндзор. Съществува и опасност при наличието на повече дронове те да се сблъскат, да паднат и да наранят кралската двойка или присъстващите. Малките апарати представляват заплаха и за полицейските хеликоптери. Забраната за следващия ден цели да предотврати членове на кралското семейство или техни гости да бъдат снимани след края на сватбените празненства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа