Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП в Несебър

Зоран Заев свиква предсрочни избори

Над половин милион души на пореден протест в Барселона, десетки ранени и арестувани

Диета без глутен повишава либидото

Вълко Червенков нямал брак с жена си На младини се готвел за актьор, като държавен глава пишел епиграми под псевдоним

Откриха африканска чума по мъртво диво прасе в Габровско

Две коли катастрофираха в Бистрица, едната се вряза в къща

Борис Джонсън: Нова отсрочка за Брекзит ще бъде безполезна и скъпа

Карфиолът е истински аристократ

59-годишен мъж застреля друг при битов скандал в Ловешко Извършителят е задържан

Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

Красимир Каракачанов представя новата си книга, посветена на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров

На 1 октомври 2019 г. (вторник) от 18.00 ч. в Централния военен клуб в столицата официално ще бъде представена новата книга на Красимир Каракачанов, посветена на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров.

Заглавието е „Тодор Александров“ и е част от поредицата „Дълг и чест“ на издателство „Захарий Стоянов“.

Авторът лично ще представи творбата, която съвсем наскоро излезе от печат. Изданието основно засяга периода след Балканските войни, възстановяването на ВМРО от младия Тодор Александров и хвърля различен поглед над вътрешнополитическия живот в България през призмата на борбата за Македония. Разкрива повече за влиянието на освободително движение на македонските българи върху европейската дипломация.

Издаването на книга сега дава възможност на тези, които се интересуват на отношенията между България и Македония, да получат още един поглед и да изградят мнение и въз основа историческите събития от преди време.

Авторът на „Тодор Александров“ Красимир Каракачанов е вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО – Българско национално движение. Доктор по международно право и международни отношения, историк.

Автор е на статии в исторически издания и множество публикации в българския периодичен печат, свързани с националноосвободителните борби на българите в Македония и съвременните взаимоотношения между Р България и Р Македония.

Специализира Нова българска история, Политическа история на балканските държави, Национално освободителното движение в Македония и Тракия, Политически движения в България.

Негова е книгата „ВМРО: история на една борба” – за националноосвободителните борби на българите в Македония, която излиза през 1994 г. и до сега е претърпяла три издания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.