Криминалисти задържаха двама по подозрение в притежание и разпространение на дрога

Поредната успешна акция на силистренски криминалисти срещу наркоразпространението е стартирала в следобедните часове на вчерашния ден на територията на село Професор Иширково, съобщават от МВР.

В хода на полицейските действия било извършено претърсване в дома на 21-годишния И.Т., където били открити 4.2 грама суха листна маса, идентифицирана като канабис с полеви наркотест.

При последващите действия по случая, криминалистите се насочили към 30-годишния Д.С. Автомобилът му „Форд” бил засечен и спрян за проверка в селото. В колата са намерени 2.6 грама канабис. Претърсване било извършено и на дома му в населеното място, откъдето били иззети други 20 грама канабис, както и везни.

На този етап от разследването се смята, че двамата мъже са действали в съучастие, като ролята на 21-годишния е била да пласира на дребно наркотичните вещества, които взимал от Д.С.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. И.Т. има и предишни криминални прояви, осъждан е и се намира в условията на изтърпяване на условна присъда за друго престъпление.

Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле