Купуват ултра луксозни жилища в Дубай

Нарастват продажбите на ултра луксозни жилища в Дубай.

Глобалният елит се мести

Продажбите на жилища на стойност от 25 млн. долара нагоре в Дубай са нараснали над два пъти, след като някои от най-богатите хора в света се сдобиха с жилища в бизнес и туристическия център в Близкия изток, показват данни на международна консултантска компания.

Общо 56 ултра луксозни жилища на стойност общо 2,27 млрд. долара са продадени в Дубай през 2023 г., при 28 имота на стойност 1,24 млрд. долара година по-рано. Повечето от тези имоти - 22, са на изкуствения остров Палм Джумейра, а 15 - на остров Джумейра Бей, който е във формата на морско конче.

Търсенето на имоти в Дубай процъфтява, тъй като либералната визова политика на правителството привлича много чужденци. Луксозният сегмент на пазара се възползва и от притока на инвеститори, като руснаци, търсещи убежище за активите си, криптомилионери и богати индийци, които установяват там втория си дом.

“Супербогаташите в света продължават да се стичат в Дубай, начинът на живот в града и относително достъпните луксозни имоти са водещите притегателни фактори”, коментира Файзал Дурани, ръководител на близкоизточните анализи в консултантската компания. “Има и елемент на събиране на глобално богатство в Дубай, което засилва значението на емирството и това се превръща в нов магнит за глобалния елит”, допълва той. Купувачи на имоти на места като Монако сега се “качват на капиталовия влак за Дубай наред с растящия интерес от Китай”, допълва Дурани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти