ЛГБТ-пророк на Евровизия

Азнавур, върни се!

„Аз не съм по кодовете, това смущава много/ И в края на деня не можеш да ме промениш!“ Именно с този слаб текст в неясната аренби супа „Крал“ куиър музата Билал Хасани ще представя Франция на предстоящия конкурс на Евровизия. Въпреки посланието, което Билал иска да предаде, той е абсолютно според кодовете на нашето либерално/либертарианско общество. Наистина това дете на века (родено през 1999 г.), олицетворение на куиър, се обявява за видеограф и инфлуенсър. Разбирай: че е придобил някаква известност в Youtube, поствайки песните и логореите си на франглийски език, по теми, толкова интересни, колкото и колекцията му от перуки.

Той е превъзнасян от „Монд“: Успехът му е свързан с неговата пламенна личност, с перуките му, на които той дава малки имена, грима му, имиджа му а ла Ким Кардашиян и позитивните му послания, защото младежът от марокански произход пледира по свой начин за самоприемане и отхвърля класическите кодове на мъжествеността, заимствайки от женския гардероб, като същевременно се определя като мъж.

Той бе издигнат като знаме и от ЛГБТ-съвместимото онлайн списание Mademoiselle, което предаде посланието на асоциациите „Стоп хомофобия“ и „SOS хомофобия“. Те обещаха да съдят петима автори на туитове, призоваващи към омраза спрямо Билал, без да уточняват, разбира се, че по-голямата част от тези туитове идват от мюсюлманската общност. Разбира се, винаги бих предпочела „арабин с перука“ (както Билал сам се определя) пред един ислямист и ще се боря до смърт, за да може той да съществува. Въпреки това ми се струва, че младежът е марионетка в служба на ЛГБТ идеологията.

Билал, все още нямаш класата на старомодните травестити, нито трагичното измерение на травестита, обрисувано от Азнавур в песента му „Както казват“. Засега се опитваш да съществуваш, в капан между ЛГБТ активността и омразата на ислямистите и няколко истински реакционери. Така че, ако перифразираме идола на гейовете, върви, живей и стани по твой начин.

(Превод от френски: Галя Дачкова, „Гласове“)

Коментари

Задължително поле