Легенда на "Ботев" (Враца): 160 лева за 6 гола на "Герена"

Юлиян Емилов, една от големите легенди на „Ботев“ (Враца), призна, че той и съотборниците му взели 160 лева премия за 6 гола срещу „Левски“ на „Герена“ през 1985 година. Тогава тимът от Северозападна България спечели с 6:3 в своята първа и единствена победа над „сините“ за първенството в София. Емилов играе в 3 поредни успеха над гранда като този в столицата е вторият от тях. В срещите се отчита с гол, спечелена дузпа и сърцата игра.

„Тогава имаше легенди, сега такива няма – каза Емилов. - Взехме по много пари за онова време - 160 лева премия за 6 гола на „Герена“. Направо ги убихме! След мача се снимахме пред таблото за спомен. Купон след победата нямаше. Вестниците пишеха: „Денят, в който Враца разплака „Витоша“!“ Това бе името на „сините“ тогава“.

В неделя, 33 години по-късно, „Левски“ отново приема „Ботев“ на „Герена“.

„Резултатът няма как да се повтори, а и сега двата тима не разполагат с кой знае какви изявени футболисти – добави Емилов. - А Валери Божинов го болят коленете, ще паднем. Важното е да останем в „А“ група, защото там е мястото на „Ботев“. Боли ме, че няма момчета от Северозапада в нашия тим. Това искат и нашите фенове, стига само сме играли с наемници“.

Емилов има забележителните 196 мача в майсторската ни група с екипа на „Ботев“ и вкарвани 13 гола.

Мачът в неделя на „Герена“ е от 17,30 ч.

На снимката: Юлиян Емилов и Бойко Краев, друга голяма легенда на „Ботев“ (Враца).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ