Русия е готова да увеличи доставките на газ в Сърбия

Мръсен въздух в няколко града тази сутрин

Как се прави поза „арбалет“?

Лекар: София е пред грипна епидемия

Силни земетресения в Перу и Еквадор

Руското посолство в САЩ: България екстрадира руснак, обвинен за онлайн измами

Тръмп предвижда среща с Ким Чен-ун след месец

Десетки жертви и ранени при взрив след кражба на гориво в Мексико

Времето ще е облачно и ветровито

На 19 януари 2019 да почерпят

Ивайло Калфин: Стратегическите решения в България се взимат само отвън или под чужд натиск

Експерт: Брекзит без споразумение няма да се отрази съществено у нас

Милиони пароли изтекоха в мрежата – вижте дали сте засегнати

Анкара заяви, че ще защитава „турското малцинство“ в Западна Тракия

ЕК призова Лондон да проведе евровот Найджъл Фарадж вече готви предизборна кампания

Лекари от „Пирогов“ прегледаха 375 деца от Видин

Специалистите на Национална Програма „Детско здраве-Пирогов“ прегледаха 375 деца от Видин по време на първите профилактични прегледи за 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на „Пирогов“.

Високоспециализираните профилактични прегледи осъществиха ортопедите проф. Асен Балтов – изпълнителен директор на „Пирогов“ и д-р Николай Цуцумански – завеждащ Детската травматология; УНГ – д-р Асен Меджидиев – създател на програмата и завеждащ УНГ отделението и д-р Иван Маджаров; доц. Христо Шивачев – координатор на Сцециализирания детски комплекс и завеждащ Детската хирургия; д-р Теофил Пелов – детски уролог; д-р Лариса Пенева – очен лекар; д-р Георги Юруков – неврохирург; д-р Галина Тодорова – кардиолог; д-р Ваня Страхинова – образна диагностика и д-р Илиян Томов – анестезиолог.

Проф. д-р Асен Балтов благодари на ръководсттвото на МБАЛ „Св. Петка – Видин“ в лицето на д-р Цветан Василев за перфектна организация, създадена за осъществяването на прегледите и за съдействието на Огнян Цеков – кмет на Община Видин. Проф. Балтов напомни, че при предишното посещение, екипът прегледа около 350 деца. „Смятаме, че родителите, които са били при нас първия път, са взели сериозни мерки и изпълняват нещата, които сме им препоръчали. Хубавото е, че ние предлагаме една добра колаборация и случаи, в които има нужда, могат да бъдат директно лекувани в „Пирогов“ и успешно решени. Това е и една от идеите – да помагаме и да бъдат взети веднага адекватни мерки“ – обясни проф. д-р Балтов.

Създателят на програмата д-р Асен Меджидиев също благодари за предоставените идеални условия за работа и подчерта, че трябва да се отдаде заслуженото на общопрактикуващите лекари и педиатрите от региона: „От предишното до сегашното идване се сработихме много добре, което е и основната идея на тази кампания – комуникацията с местните лекари и максимална полза за здравето на децата“.

Следващият град, който ще посети НП „Детско здраве-Пирогов“ е Сандански. Лекарите ще преглеждат там през м. Февруари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.