Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Бургас строи нов Център за хора с увреждания

Петкова: Няма да има дефицит на природен газ в България

Лидерът на Ислямска държава се представял за търговец на платове

Снимка: Twitter

Хората, живеещи в северозападното сирийско село Бариша, смятат, че убитият лидер на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади е търговец на платове, който живее в голяма къща със семейството си, разказали местни жители пред Daily Sabah.

Ал Багдади е живеел в голяма къща, разположена на около 500 метра от село Бариша, на 25 километра от границата с Турция. Къщата била е оградена с бетонни стени, според свидетели, които живеят в селото.

„Тук имаше голяма къща и човекът, който живееше тук, беше известен като търговец на платове с името Абу Мохамед Халаби“, заяви местният жител Абу Ахмед Бариша, добавяйки, че те са смятали, че става дума за семейство мигранти, като хиляди други, които постоянно се местят от едно място на друго поради конфликта в региона.

Селянинът описва как американските войници са пристигнали в 12 часа на 27 октомври и жителите са били „твърде уплашени“, за да излязат навън поради мащабната операция, траяла четири часа, при която много къщи в района били повредени.
„Селяните нямат представа кой е бил в къщата и какво се е случило там онази нощ“, каза той.

Къщата, в която живеят Ал Багдади и семейството му, е разрушена от безпилотни летателни апарати след нападението, се казва в съобщение. Купчина отломки са единствените останки от къщата, докато три големи дупки близо до нея показват степента на разрушение.

„Толкова се уплашихме, когато видяхме американски хеликоптери да кацат в района. Един от тях говореше арабски. Мисля, че той беше йоранец“, каза тя и добави, че войникът казал на семействата, които живеят в палатките, да напуснат района.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.