Ловци на покемони навъртат по 100 км

Повече от 100 км са навъртели най-запалените ловци на покемони в България. Причината е приложението за телефони Pokemon Go. То е пощурило стотици нашенци, които въпреки опасностите и инцидентите не жалят сили и средства, само и само да уловят малките същества. Това разказа за „Зодиак“ геймърът Деян Иванов, подвизаващ се в интернет под псевдонима CreamyLynxes.ShowImage (2)

От официалното пускане на играта, която за отрицателно време би всички рекорди по печалби и тегления от мрежата, той е сред хората, които са минали десетки километри. Всъщност новата мания представлява добавена реалност през смарт телефона. Тя използва реални карти и обекти, така че, докато се разхождаш в материалния свят, всъщност изпълняваш задачи и мисии в неговото онлайн отражение, разказват с хъс запалените по нея.

Деян е станал част от покемон манията още от четиригодишен с игрите за конзолата Нинтендо, а после е прочел всички японски комикси и изгледал всички анимации за малките същества със свръхестествени способности. Очаквал е приложението още от обявяването му през 2015 г. и сваля играта в първите часове от пускането й.

За да улови редки покемони, е стигал до това да изкачи планина, дори се е озовал на Черни връх, но за нещастие толкова високо във Витоша не е имало обхват.

Благодарение на играта той е срещнал много нови хора, с които се събират, за да ловуват. Сред тях цяло семейство от майка, баща и 16-годишното им дете, трима чужденци, стар приятел и момиче, с което са се запознали покрай манията.

Той споделя, че най-интересните хора, които е видял да играят на Pokemon Go, са циганин със смартфон в ръка, който от каруцата търси тези необичайни същества, както и служителка на чистотата, която ползвала почивките между метенията, за да играе.

„Играта е за всякакви възрасти, наистина развеселява и те кара да пообиколиш и научиш някое и друго интересно местенце“, уверен е Деян.

PX*6546638

Предисторията на алтернативните реалности

Предишната хитова игра с добавена реалност, която превърна целия свят в игрално поле, се казва Ingress. Въпреки че не придоби такъв комерсиален успех, тя проправи пътя, по който ще се променят игрите в бъдеще.

Сюжетът на играта е микс между научна фантастика и конспирации - учени откриват непозната енергия, която може да контролира човешкото съзнание, а играчите трябва да изберат един от двата отбора. Единият иска да се възползва от откритието, за да контролира хората, а другият иска да ги спре.

Скинари нападат геймърите

Играта с покемоните бързо намери хора, които да се възползват от запалените й фенове. У нас две момчета бяха жестоко пребити, докато ловели покемони. Деян Иванов разказва, че негов приятел е станал жертва на грабеж, докато играел. Момчето се разхождало в подлеза на НДК, но по пътя го спипват съмнителни типове с гладко избръснати глави и му вземат средството за игра. В опит да задържи устройството си, му чупят ръката.

Специалисти съветват да не шофирате и играете, защото води до тежки произшествия, както и да не ловите покемони сами на опасни места, особено по тъмно.

Супергероят Пикачу

Най-популярният покемон е Пикачу. Той наподобява мишка, която управлява със суперсили електричеството. В анимацията, която подлуди света, той е най-верният спътник на момчето треньор. То иска да стане най-добрият в света в дресирането на тези създания.

Съществуват общо 151 вида от тези симпатични същества, които еволюират и стават по-силни, но само ако треньорът е добър. Именно в такива се припознават и маниаците по играта.

Как се хващат най-лесно и бързоShowImage (3)

Играта далеч не е толкова лесна и ако човек иска да е добър, му е нужна стратегия. „Зодиак“ реши да ви предостави няколко ценни съвета, като правим уговорката, че трябва да се пазите и да оценявате рисковете.

На първо място, сдобийте се с удобни обувки, на ден играчите изминават по няколко километра за по-рядък екземпляр, а и за да отгледате яйце, пак се върви.

Повечето редки видове се намират в градските паркове и градинки.

Приложението не отчита изминатото разстояние, ако се движите с кола или колело, така че най-бързо можете да събереш екземпляри с леко тичане, но с нормален ход вероятно ще можете да издържите най-дълго на лова.

Коментари

Задължително поле