Лъжа в ефир на Светослав Иванов и Екатерина Бончева

Съдружник на Миню Стайков няма нищо общо с ген. Иван Горинов

В редакцията на „Труд“ се получи писмо от нашия читател Георги Бардуков. В него той сигнализира за лъжа, тиражирана в ефира на Би Ти Ви, в предаването „120 минути“ с водещ Светослав Иванов. Публикуваме го без редакторска намеса.

Ето как се пръскат 100 % неверни твърдения от ефира на най-гледаната телевизия. Неделя, предаването „120 минути“. Гост - член на Комисията по досиетата. Ето какви реплики и твърдения се разменят:

„Св. Иванов: Кажете ми друго, споменаваме много имена, Миню Стайков проверяван ли е?

Ек. Бончева: Не, не е проверяван, не е публична длъжност.

Св. Иванов: Като партньор излиза... името на Стефан Горинов, чийто баща Иван Горинов е бил съпруг на личната секретарка на Тодор Живков, но това е по-маловажното. Той е работил за един от специалните отдели на Държавна сигурност.

Ек. Бончева: Отделът за мокри поръчки.

Св. Иванов: Отделът за мокри поръчки, който се е занимавал със...

Ек. Бончева: Който се е занимавал с мокри поръчки, както и да се разбира това. С убийства. Алексения Димитрова написа цяла книга – „Отдел 7“.

Св. Иванов: Това е този генерал.

Ек. Бончева: Всичко това е казано и написано.“

Казаното от двамата, че съдружникът на Миню Стайков в „СИС Индустрийз“ Стефан Иванов Горинов бил син на ген. Иван Горинов и Ангелина Горинова, е 100 % фейк, 100 процента невярно твърдение.

Каква е истината? Ангелина Горинова има двама синове - Валентин, бивш служител на МВнР, и Камен. Ген. Иван Горинов има от първия си брак дъщеря. Бракът й с ген. Горинов е втори за нея.

СТЕФАН ИВАНОВ ГОРИНОВ, който е съдружник на Миню Стайков от много години, НЯМА НИЩО ОБЩО С ГЕН. ИВАН ГОРИНОВ!!! НИЩО ОБЩО! На негово място бих ги скъсал от дела тези двамцата.

Коментари

Задължително поле