На 29 март 2020 да почерпят

Стрелците ги очаква успех, а Раците споделена любов – Дневният хороскоп на Алена

Ще оцелеят само тези, които се адаптират към новостите

60-годишен монах от Света гора е заразен с коронавирус Пътувал наскоро до Великобритания

Седма жертва на COVID-19 у нас Починала е 73-годишната жена, която се лекуваше в болницата в Благоевград

Дъфи спира да говори за изнасилването си Певицата била дрогирана по време на инцидента

Вдигнаха частнично блокадата на Ухан

Пламен Димитров: Мярката 60/40 има голям обхват

Тръмп обмисля да наложи 14-дневна пълна карантина на Ню Йорк

Ватикана: Папа Франциск и близките му сътрудници не са заразени с COVID-19

Изненада! Андреа и Кубрат Пулев отново заедно (СНИМКА) Певицата среля с пушка под зоркия поглед на боксьора

Работник почина при трудова злополука по трасето „Балкански поток“ край Плевен

Агенции за международен обмен: Студентските бригади в САЩ не са спрени, а отложени

Битката между роботите и Covid -19 в Китай

Щерката на Том Круз е негово копие

Любимите рецепти на Гергана Стоянова

Актрисата спазва режим 8 часа с храна, 16 – без

Наричат актрисата Гергана Стоянова “най-известният женски глас в България”. Можем да кажем, че е изпълнила мисията в живота си дори само с програмата SpeachLab – Гергана, с която незрящите ползват компютри и мобилни устройства. Да не говорим за стотиците филми, анимации и сериали, които е озвучила.

Само за последния месец Гергана мина през актьорски предизвикателства, които са комплимент за всеки актьор. По големите екрани тръгна “Д-р Дулитъл”, където озвучи главния съветник на Робърт Дауни Джуниър – Папагала, звучащ в оригинал с гласа на Ема Томпсън. Откри киносезона с участието си в най-успешния роден сериал “Откраднат живот”, където очакваме развитието на героинята є Поли Грънчарова.

Беше аплодирана от публиката в спектакъла “Джакпот” на сцената на театър “Сълза и смях”. Прочете още една книга за платформата за книги Storytel – “Холивудски мъже” на Джаки Колинс. Ежедневното й сутрешно предаване “По-иначе с Гергана” по телевизия “Българе” бе отличено от Фондация “Годишни награди за пътна безопасност” за каузата за намаляване на жертвите по пътищата. Дублира всички жени и деца в нашумелия тв сериал “Ел Чапо”. Режисьорът Георги Кънчев, завършил колеж в Кеймбридж, я избра за героиня в късометражния си филм тип социална реклама, която насърчава доброто психично здраве.

По повод участието си в “Черешката на тортата” Гергана казва: “Готвя добре, но самочувствие на кулинар нямам, защото не съм и чревоугодник. Не се лишавам от нищо, което ми се яде, но се храня в режим Фастинг – 8 часа ядеш, 16 (в които влиза и сънят) не ядеш. Не обичам и не ям никакви пакетирани храни, не пия сокове. Ям много мазно – сланина, ребра, червено месо. Не знам кой казва, че е вредно, обаче повече от 15 години не съм боледувала. Започвам деня си с огромна чаша топла вода с половин изцеден лимон или с прясно изцеден грейпфрут. Не закусвам. В менюто на мечтите ми влизат всякакви морски храни без изключение, ядки, салати и… без да се смеете – свински уши, хрущяли и мазно! Казах ли чаша студено червено вино?”

 

Разядка Скордаля

Необходими продукти:
4 картофа
4 с. л. галета
4 скилидки чесън
1 каф. ч. зехтин
4 с. л. ябълков оцет
лимон – няколко капки
сол

Начин на приготвяне:
Картофите се измиват, белят и сваряват в леко подсолена вода. Намачкват се на пюре. Чесънът се почиства и пюрира. Всички продукти се смесват и разбъркват до получаване на еднородна смес. Ястието е подходящо както за разядка, поднесена с препечен хляб, така и за гарнитура към риба.

 

Салата с печени патладжани

Необходими продукти:
4 средно големи патладжана
2 печени червени чушки
2 розови домата
200 г. биволско сирене
50 г. орехи
4 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2 стръка пресен зелен лук
зехтин, ябълков оцет и сол – на вкус

Начин на приготвяне:
Патладжаните се измиват и подсушават, режат се на половини, правят се леки разрези с нож на няколко места по сърцевината им, посипват се първо със зехтин, след това със сол, и накрая с нарязан на тънки филийки чесън. Половините се слепват една с друга и всеки патладжан се увива във фолио, пекат се в загрята на 200 градуса фурна за около 40 мин. В купа се смесват обелените и нарязани на средни кубчета домати, изпечените, почистени и нарязани на ситно печени чушки, наситнените магданоз и лук. Овкусява се със зехтин, сол и малко ябълков оцет. Орехите се запичат леко на тиган. Сиренето се натрошава на по-едри парченца. В центъра чиния се поставя половин изпечен патладжан, върху него от доматената смес и накрая натрошено сирене. Около него се поставят орехите на едро. Финално се поръсва с билков зехтин и наситнен магданоз.

 

Десерт с тиква

Необходими продукти:
1 тиква-цигулка
200 г. заквасена сметана
мед
запечени орехи
кафява захар
канела
прясна мента

Начин на приготвяне:
Тиквата се реже на 2 половини по дължина, почиства се, леко се нацепва с нож, поръсва се с кафявата захар и се пече до готовност. След като се охлади, се отделя от кората и се намачква на пюре с вилица. В стъклени чаши се редуват ред тиква, орехи, заквасена сметана и мед. Украсява се с мента и канела. По желание сервираме заедно с чашка ликьор.

 

Паламуд с аспержи и скариден сос

Необходими продукти:
2 пресни паламуда
12 аспержи
4 ленти прошуто
За соса:
100 г. скариди
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
1 щипка шафран
100 г. течна сметана
сол, черен пипер и лимон

Начин на приготвяне:
Рибата се почиства, филетира се на общо 4 филета и леко се осолява. Аспержите се оформят на снопчета от по 3 бр. и се увиват с прошуто през средата. В по-голяма тава се нареждат от едната страна аспержите, посипват се с малко зехтин и сол и се пекат в загрята на 160 градуса фурна за 4-6 мин. След това в другия край на тавата се поставят филетата паламуд, овкусени със сол и зехтин, и се запича заедно с аспержите за още 5-6 мин. Сосът се приготвя, като ситно нарязаните скариди се запържват със зехтин и чесън, прибавя се течната сметана и се овкусява със сол, черен пипер, малко изстискан лимон и щипка шафран. В чиния се поставя филе и снопче аспержи, сосът се сервира отделно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.